Таку інформацію повідомило джерело agronews.ua.
За словами Оксани Просоленко, сьогодні в Україні немає жодної офіційно зареєстрованої ГМ-лінії, що дозволяло б вирощувати такі сільгоспкультури. При цьому більшість фермерів сіють саме генетично модифіковану сою, що призводить до втрат у не-ГМО виробництві, яке є набагато дорожчим.
Читайте: Чому продавати картоплю в Україні невигідно
«Додаткові витрати несуть ті, хто виконує не-ГМО контракти. Загалом вітчизняний виробник по всій технології виробництва несе витрати, які можуть сягати від 10 євро/тонна до 15 євро/тонна», – зазначила керівник українського представництва «Дунайської сої».
Landlord писав раніше про те, що соя в Україні продовжує падати в ціні.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!