Індійська компанія Bioleather, яка спеціалізується на розробці нових тканин, випустила новий і революційний матеріал: нову веганську шкіру, виготовлену зі шкірки помідорів. Цей новий матеріал, який вони представляють як ідеальну інноваційну альтернативу традиційній шкірі тварин, є на 100% біологічно розкладаним і не містить пластику та хімікатів, які можуть завдати шкоди людям і навколишньому середовищу.
Біошкіра, отримана з помідорів, “є новим революційним матеріалом, який пропонує життєздатне рішення щодо впливу на навколишнє середовище, спричиненого виробництвом традиційної шкіри”, заявила індійська компанія.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
“У 2019 році ми випустили наш перший продукт, Original Bioleather, нову міцну, довговічну та зручну тканину, отриману з мікробів. Виробництво вимагає лише невеликої частини землі, води та енергії, необхідної для отримання шкіри тварин, — зазначили виробники. – Майже половина землі в світі використовується для виробництва шкіри тварин. Виробництво шкіри тварин відповідає за щонайменше 15% глобальних викидів парникових газів і споживає 25% світової прісної води”, – повідомляє керівництво індійської текстильної інноваційної компанії.
Для виробництва цього нового матеріалу на основі томатної шкірки індійська компанія використовує запатентований процес, який починається з вилучення ключового елемента з томатної шкірки: лікопіну. Цей компонент згодом поєднується з іншими матеріалами рослинного походження (50% бавовни, 30% органічного матеріалу з томату та його рослини та 20% 100% біологічно розкладаного біополімеру), щоб у підсумку створити цей гнучкий, міцний та екологічний матеріал, який, згідно Bioleather, можна використовувати для виготовлення майже будь-чого; від сумок до модного одягу та взуття.
Нагадаємо, бренд рослинних альтернатив Wanted Vegan презентував унікальний продукт не тільки для України, а й світу – сало рослинне “Генеральське”. Українська компанія презентує такий продукт вперше в світі.
Ізраїльський стартап Yo Egg розробив замінник яєць, що має вигляд справжніх, одначе, є на 100% веганськими.
Британський стартап Moolec планує масово виробляти свинину із сої. Технологія вже апробована та готова до масштабування. Компанія Moolec, відповідно до своєї назви, займається дослідженнями рослин та сільськогосподарських культур на молекулярному рівні. Нині науковці займаються розробкою платформи для виробництва “соєвої свинини”, вирощування якої може бути вигіднішим, ніж у випадку зі справжнім м’ясом.
Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.
З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.
Чеський харчовий технологічний стартап Mewery представив гамбургер із суміші культивованої свинини та клітин мікроводоростей. Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса, оскільки це означає появу більш етичних та екологічно чистих м’ясних продуктів за нижчою собівартістю, ніж інші продукти з культивованого м’яса.
Валерія Пепеля
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!