Новини    30 листопада 2023 19:53

Яка користь організму від щоденного вживання горіхів – дієтологи відповіли

У горіхах містяться мінерали – магній та цинк, які відіграють роль в когнітивних функціях та пам’яті. Волоські горіхи мають найвищу концентрацію жирних кислот омега-3, а мигдаль містить найбільше вітаміну Е

Горіхи – це одні з найкорисніших натуральних продуктів. Ви можете використовувати їх не лише як перекус, але й додавати до салатів, каш чи поєднувати з фруктами. Розповідаємо вам, яку користь ви отримаєте, якщо будете вживати щодня горіхи. На день рекомендовано вживати 20 грамів горіхів, передає korisno.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Заряд антиоксидантів

Дослідження проведене Корнеллським університетом і опубліковане у журналі Nutrients, показало, що фісташки мають високу антиоксидантну здатність.

Нутриціологиня Лорен Манакер каже, що продукти, які багаті на антиоксиданти, можуть допомогти захистити здорові клітини від пошкодження вільними радикалами в організмі.

Поживні речовини

Вживаючи горіхи, ви допоможете організмові отримати більше поживних речовин. Волоські горіхи покращують загальний профіль поживних речовин, включаючи збільшення споживання жирних кислот омега-3, клітковини, деяких вітамінів та мінералів, зі значним зниженням рівня холестерину та вітаміну B12.

Покращення здоров’я мозку

Дієтологиня Тріста Бест зазначає, що горіхи можуть сприяти покращенню здоров’я мозку та зниженню ризику когнітивних функцій.

Горіхи корисні для здоров’я мозку, тому що вони багаті на необхідні поживні речовини, такі як жирні кислоти омега-3, антиоксиданти і вітамін Е, які можуть допомогти захистити клітини мозку від окислювального стресу і запалення,
– додала нутріціологиня.

У горіхах містяться мінерали – магній та цинк, які відіграють роль в когнітивних функціях та пам’яті. Волоські горіхи мають найвищу концентрацію жирних кислот омега-3, а мигдаль містить найбільше вітаміну Е.

Покращення настрою

Дослідження SMILES довело, що горіхи здатні покращити настрій. Група, яка споживала одну порцію горіхів на день, показала помітне покращення симптомів депресії.

Регулювання рівня цукру в крові

Рівень цукру в крові залежить від кількості білків, жирів, клітковини та вуглеводів, які є в їжі. До прикладу, після яблука ви зголоднієте за 30 хвилин, можете відчути потяг до солодкого чи занепад сил.

Новини за темою:  Нові правила торгівлі з ЄС: які квоти отримає Україна з 6 червня

А от від жмені горіхів у вас буде менший стрибок та падіння рівня цукру в крові. Коли криві рівня цукру в крові менш різкі, то у нас довше зберігатиметься відчуття ситості.

Нагадаємо, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоровʼя МОЗ України Олег Швець розповів про продукти, які дозволять зробити сон спокійнішим, а загальний стан здоров’я – кращим. Від безсоння страждає понад 10 % населення розвинених країн, а в кожного другого дорослого спостерігається один або декілька симптомів розладу сну. Якби ми мали українську статистику, то, напевно, вона була б набагато гіршою.

Схильність споживати їжу з високим вмістом жиру та цукру може бути вродженою або розвинутися в результаті надмірної ваги. Але науковці вважають, що мозок засвоює цю звичку — дослідження.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Під “червону” групу різновидів м’яса потрапляють яловичина, свинина, баранина, оленина, що має рожевий або червоний колір у сирому вигляді. Продукти тваринного походження багаті на основні поживні речовини, такі як білок, залізо і вітамін B12. Червоне м’ясо є улюбленим для багатьох, проте, що відбувається з організмом, якщо їсти червоне м’ясо регулярно? – результати дослідження.

Кава є дуже популярним у всьому світі напоєм, який містить кофеїн, який є стимулятором центральної нервової системи. Наразі вчені вивчають зв’язок кави з різними патологіями нервової системи: у новому дослідженні зіставили кількість випитої кави з ймовірністю зменшення об’єму мозку, ризиком розвитку інсульту та деменції.

Згідно з новим дослідженням, яке моделює дані за 2018 рік, споживання занадто великої кількості очищених пшеничних і рисових продуктів, натомість занадто мало цільнозернових продуктів сприяє зростанню нових випадків діабету 2 типу в усьому світі.

Новини за темою:  Грози та дощі 20 травня: де в Україні буде негода та які області попадуть під удари стихії

В Американському коледжі ревматологів (ARC) радять дотримуватися так званої середземноморської дієти для здоров’я суглобів та кісток, котра багата на морепродукти, рослинні жири, клітковину, а раціон завжди можна підлаштувати під українські широти та можливості. Дуже важливо дотримуватися співвідношення: білки 10%, жири 30% та вуглеводи 60%, розповідають у tsn.

Суперфуд – це досить гучне слово, і ним називають чимало продуктів. Мається на увазі те, що вони можуть бути дивовижно корисними для здоров’я. І через те, що зазвичай ці продукти дорогі, чимало людей вважають ідею включити їх до свого раціону недосяжною.

Мандарини можуть принести вашому організму чимало користі. Ці фрукти некалорійні, проте містять більше вітамінів, ніж ви можете собі уявити.

Буряк має чимало переваг для здоров’я, та його приготування може забрати чимало часу. Одначе, цей коренеплід можна додати до раціону навіть у сирому вигляді.

Нині все більше осіб страждає від різноманітних розладів сну. Водночас покращити якість нічного відпочинку можна, якщо налагодити свій раціон та вживати корисні продукти.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...