Пандемія COVID-19 і пов’язані з нею карантинні обмеження боляче вдарили по американським виробникам свинини. Як повідомляє CNN, продуктові магазини обмежують закупівлі м’яса, попит з боку HoReCa не відновлюється, і свинарі по всій країні змушені приймати нелегке рішення про те, що їм доведеться провести евтаназію своєї худоби.
За оцінками Національної ради виробників свинини (National Pork Producers Council), в період з квітня по вересень може бути дарма забито до 10 мільйонів свиней, що поставить деяких фермерів на межу фінансової катастрофи.
Читайте: Картопля free: американські фермери вимушені роздавати врожай
Рада заявляє, що, оскільки м’ясокомбінати були закриті, фермери вже не можуть продати тисячі свиней – при нинішньому рівні переробки м’яса, щоденний надлишок свиней становить близько 170 000 голів.
«Через появу COVID-19 сільгоспвиробники зазнають збитків у 2020 році у розмірі понад $5 мільярдів, оскільки пропозиція свинини живою вагою надлишкова, а виробничих потужностей, щоб переробляти їх в продукти харчування, недостатньо», – сказав Джим Монро, помічник віце-президента з комунікацій NPPC.
За даними NPPC, цикл вирощування до товарної ваги займає 10-11 місяці, а з появою в ланцюжку поставок молодих свиней у фермерів немає місця для розміщення вирощеного поголів’я.
«Єдиний гуманний варіант – це приспати їх. Трагедія для фермерів, які займаються виробництвом їжі для людей. Знищення цих тварин, і, відповідно, їжі, яка з них виробляється, суперечить інстинктам кожного фермера», – йдеться в заяві асоціації.
Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що у Запоріжжі через масовий мор курей зупинилася птахофабрика.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!