Новини    07 грудня 2023 20:07

Добавки, які радять вживати взимку

Нині не усі з нас снідають хорошими продуктами, а ще не у всіх однаково засвоюється їжа, тому підтримувати в нормі свій організм можна завдяки добавкам

Короткі дні та довгі ночі часто викликають у нас втому, безсоння або ж надмірну сонливість. Також ми можемо відчувати біль в кістках, слабкість м’язів. Найчастіше в зимову пору порушується наша вага. У цей період корисно вживати певні добавки, які покращать наш загальний стан і самопочуття, передає korisno.

Які саме добавки потрібні в холодну пору року розповіла лікарка-дієтологиня Оксана Скиталінська. За її словами, здоровий раціон, фізична активність та повноцінний сон допомагають підтримувати здоров’я. Втім не всі з нас снідають хорошими продуктами, а ще не у всіх однаково засвоюється їжа, тому підтримувати в нормі свій організм можна завдяки добавкам.

Вітамін D

Він є важливим для імунної системи, підтримує здоров’я кісток, зменшує ризик депресії.

Омега-3 жири

Вони містять протизапальні властивості, зменшують рівень «гормону стресу» та кортизолу. Якщо організмові не вистачає омега-3 жирних кислот, тоді можете помічати за собою погіршення пам’яті чи депресивний стан.

Магній

Він допомагає м’язам якісно працювати та підтримує стабільний артеріальний тиск. При дефіциті магнію в нирках утворюються камені.

Вітамін В6

Це найкорисніший вітамін з усієї групи вітамінів В. Людині він необхідний для правильної роботи мозку. Вітамін В6 навіть може покращити настрій та зменшити тривогу.

Цинк

Важливий для імунної системи, його дефіцит підвищує ризик інфекцій. Цинк необхідний для відновлення клітин та вироблення гормону інсуліну.

Вітамін С

Багато вітаміну є в настої шипшини, калини, свіжій та квашеній капусті та мороженій смородині. Приймайте вітамін С зранку та ввечері, бо він водорозчинний та не затримується довго в організмові. Вітамін С покращує стан бронхів та легенів та підвищує витривалість.

Та окрім добавок дієтологиня Оксана Скиталінська радить залучати у своє фізичну активність (ходьба, легкий біг, танці). Також важливо звертати увагу на сон. Для того, щоб добре виспатися випийте пів склянки настою ромашки перед сном та провітріть кімнату.

Новини за темою:  Українська соняшникова олія втрачає ринок Китаю: експорт впав на 25%

Нагадаємо, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоровʼя МОЗ України Олег Швець розповів про продукти, які дозволять зробити сон спокійнішим, а загальний стан здоров’я – кращим. Від безсоння страждає понад 10 % населення розвинених країн, а в кожного другого дорослого спостерігається один або декілька симптомів розладу сну. Якби ми мали українську статистику, то, напевно, вона була б набагато гіршою.

Схильність споживати їжу з високим вмістом жиру та цукру може бути вродженою або розвинутися в результаті надмірної ваги. Але науковці вважають, що мозок засвоює цю звичку — дослідження.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Під “червону” групу різновидів м’яса потрапляють яловичина, свинина, баранина, оленина, що має рожевий або червоний колір у сирому вигляді. Продукти тваринного походження багаті на основні поживні речовини, такі як білок, залізо і вітамін B12. Червоне м’ясо є улюбленим для багатьох, проте, що відбувається з організмом, якщо їсти червоне м’ясо регулярно? – результати дослідження.

Кава є дуже популярним у всьому світі напоєм, який містить кофеїн, який є стимулятором центральної нервової системи. Наразі вчені вивчають зв’язок кави з різними патологіями нервової системи: у новому дослідженні зіставили кількість випитої кави з ймовірністю зменшення об’єму мозку, ризиком розвитку інсульту та деменції.

Згідно з новим дослідженням, яке моделює дані за 2018 рік, споживання занадто великої кількості очищених пшеничних і рисових продуктів, натомість занадто мало цільнозернових продуктів сприяє зростанню нових випадків діабету 2 типу в усьому світі.

В Американському коледжі ревматологів (ARC) радять дотримуватися так званої середземноморської дієти для здоров’я суглобів та кісток, котра багата на морепродукти, рослинні жири, клітковину, а раціон завжди можна підлаштувати під українські широти та можливості. Дуже важливо дотримуватися співвідношення: білки 10%, жири 30% та вуглеводи 60%, розповідають у tsn.

Новини за темою:  Грози та дощі 20 травня: де в Україні буде негода та які області попадуть під удари стихії

Суперфуд – це досить гучне слово, і ним називають чимало продуктів. Мається на увазі те, що вони можуть бути дивовижно корисними для здоров’я. І через те, що зазвичай ці продукти дорогі, чимало людей вважають ідею включити їх до свого раціону недосяжною.

Мандарини можуть принести вашому організму чимало користі. Ці фрукти некалорійні, проте містять більше вітамінів, ніж ви можете собі уявити.

Буряк має чимало переваг для здоров’я, та його приготування може забрати чимало часу. Одначе, цей коренеплід можна додати до раціону навіть у сирому вигляді.

Нині все більше осіб страждає від різноманітних розладів сну. Водночас покращити якість нічного відпочинку можна, якщо налагодити свій раціон та вживати корисні продукти.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...