Новини    16 серпня 2023 21:07

Британський стартап винайшов технологію виготовлення солодощів з відходів

Для виготовлення інноваційного цукру компанія використовує сільськогосподарські побічні відходи, таких як солома, стебла та качани кукурудзи, відходи пшениці та рису, а також лушпиння, що залишилося від виробництва вівсяного молока

Британський стартап Supplant навчився виготовляти їжу із відходів, зокрема, цукор, макарони, печиво та шоколад, інформує newfood. Засновник Том Сіммонс провів чотири роки як науковий дослідник та біохімік, розробляючи у Кембридзькому університеті альтернативний цукор та клітковину.

У співпраці із мішленівським шеф-кухарем Томасом Келлером Supplant уже створив цілу лінійку шоколадних цукерок з альтернативним цукром.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Для виготовлення інноваційного цукру компанія використовує сільськогосподарські побічні відходи, таких як солома, стебла та качани кукурудзи, відходи пшениці та рису, а також лушпиння, що залишилося від виробництва вівсяного молока.

Фактично Supplant переробляє багаті клітковиною структурні частини сільгоспкультур, які інакше часто ідуть у відходи.

Стартап отримує справжні цукри, які природно містяться в рослинній клітковині, і це – “найпоширеніше джерело цукру в природному світі”.

Із клітковини Supplant цукор є повноцінним замінником тростинного чи бурякового. Він карамелізується, може запікатися та варитися як традиційний цукор.

Окрім цукерок стартап створив асортимент упакованого пісочного печива і шоколадних батончиків та навіть морозиво.

За такою ж концепцією із цукром компанія розробила новий вид борошна. У ньому міститься абсолютно все – від стебел рослини до зерна в колоску. Розробники наголошують, що насправді стебло пшениці має свої переваги для здоров’я. Таке борошно містить більше перетравної клітковини та має меншу калорійність.

Читайте також: На українському ринку з’явилися цукати з соснових шишок

Тож на основі цільнорослинного борошна компанія налагодила виробництво макаронів.

Нагадаємо, світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.

Новини за темою:  Імпорт мороженої риби впав на 21%: чому українці їдять менше риби та що буде з цінами

Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.

McCormick & Company спільно з Mars розробляють популярні цукерки Skittles зі смаком гірчиці.

Комунальне підприємство “ФрутБанк” Мостиської міськради на Львівщині презентувало новинку – цукати з кабачків.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...