Новини    01 січня 2024 20:19

За використання знаку “просекко”: АМКУ оштрафував виробника вина на 950 тисяч

Раніше італійський консорціум виробників просекко подав заяву до Антимонопольного комітету України й АМКУ оштрафував виробника, заборонивши подальше виробництво продукції з таким найменуванням

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ “Таїрово Вайнері” на 946,9 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, інформує пресслужба АМКУ.

Зазначається, що підприємство неправомірно використало в господарській діяльності позначення prosecco, яке раніше почали використовувати в господарській діяльності учасники “Консорціо Ді Тутела Делла Деномінаціоне Ді Оріджине Контролата Просекко”, без їх дозволу, що може призвести до змішування з діяльністю цих суб’єктів господарювання.

Читайте також: В Україні створять виноградарсько-виноробний реєстр

Довідка. Просекко (італ. Prosecco) — італійське сухе ігристе вино. Виготовляється з винограду сорту Глера (також відомий як Просекко), іноді з додаванням сортів Вердізо, Перера і Б’янкетта. Виробляється в 9 провінціях Італії в регіонах Фріулі-Венеція-Джулія і Венето.

Просекко відоме як основний інгредієнт коктейлю Белліні, а відносно недавно стало популярним як порівняно дешевший замінник шампанського.

Читайте також: Безалкогольне червоне вино з відтінком дуба визнано напоєм року

Нагадаємо, нове дослідження показало, що просекко може зникнути через зміну клімату. За словами вчених, виноградники на схилах гір, де вирощують виноград, з якого роблять ігристий напій, найбільше схильні до ризику деградації ґрунту і посухи. Це також стосується інших відомих вінтажів, включно з Бургундією, Гран Крю і Каберне Совіньйон, найпопулярнішим червоним вином у світі.

Виноробна компанія “Шато Чизай” започатковує виробництво ігристих вин методом Шарма-Мартінотті на власних потужностях, а також запускає завод із виробництва виноградних спиртів.

Загалом виноградарство забезпечує від 5 до 7 тисяч постійних робочих місць у сільській місцевості, тоді як у сезонний період ця цифра подвоюється. У виноробній галузі додатково працюють ще майже 4500 осіб.

Глобальне потепління може суттєво змінити найближчим часом і смак вина. Воно стане більш солодким та пряним, а ще воно матиме менше додаткових квіткових ароматів.

Новини за темою:  Критичні 60 днів: Україна та ЄС мають знайти компроміс щодо квот на аграрний експорт до серпня

Антимонопольний комітет України оштрафував АТ “Житомирські ласощі” на понад 2 млн грн, інформує пресслужба АМКУ.

Антимонопольний комітет України оштрафував три компанії на загальну суму 14,39 мільйона гривень за змову на аукціоні з продажу майна ДП “Укрспирт”.

Анна Лиса

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...