Новини / Тваринництво     06 лютого 2019 12:07

З настанням року Жовтого кабана екологи закликають китайців відмовитися від свинини

На Китай припадає половина світового споживання свинини, тож ця країна є найбільшим у світі випромінювачем парникових газів, які ведуть до глобального потепління. Припини їсти свинину і врятуй планету: такий заклик китайцям кинули екологи з початком року Жовтого кабана.

Про це повідомляє Reuters.

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації США (FAO), тваринництво відповідає приблизно за 14,5% глобальних викидів парникових газів. Оскільки Китай споживає більше м’яса, ніж будь-яка інша країна, його внесок у негативні зміни клімату на планеті – очевидний.

ЧитайтеМолоко з вівса, сир із сої: харчування рослинними продуктами стає трендом

Екологи радять

«Китайські викиди можуть бути зменшені майже на 10% у наступному десятилітті, якщо китайці хоча б наполовину менше вживатимуть м’яса”, – заявила Jen Leung, керівник з питань клімату американської благодійної організації WildAid.

«Отже просто спробуйте їсти трохи менше свинини на честь року свині», – спонукає китайців Jen Leung.

Як реагують китайці

У Гонконгу, відомому своєю тушкованою свининою і барбекю, компанія Green Monday співпрацює з ресторанами для пропагування новорічних страв, приготованих з «веганської свинини» з такими інгредієнтами, як соя та горох.

«Традиційна віра диктує, що ми не повинні їсти протягом року ту тварину, яка приносить  удачу, отже в рік Свині не слід їсти свинину», – каже Alvin Lee, менеджер з маркетингу Green Monday.

Проте більш важливим аргументом для скорочення споживання м’яса Alvin Lee вважає вирішення питання безпеки  харчових продуктів і пом’якшення змін клімату, особливо з огляду на нещодавні спалахи АЧС на свинофермах у Китаї.

«Тваринництво відповідає за більшу кількість парникових газів, ніж усі світові транспортні системи разом», – заявив Jason Baker, учасник акції PETA Asia.

Які прогнози

Експерти вважають, що китайці навряд чи скоро відмовляться від своїх пельменів, оскільки м’ясо в Китаї все ще пов’язане з багатством і статусом.

«Це досить складно, тому що в китайській культурі є немало цінностей, пов’язаних з тим, що можна їсти м’ясо», – відзначив експерт з питань зміни клімату FAO в Бангкоку Beau Damen.

Але екологи застерігають: споживачі повинні мати на увазі – вибір того, що ми їмо, має безпосередній вплив на довкілля.

Landlord раніше повідомляв про те, чому експерти радять змінити раціон заради клімату і їсти менше червоного м’яса.

 

Отримуйте щоранку на пошту свіжі новини та найцікавіше чтиво!



Вас зацікавить