Найбільший у світі виробник вівсяного молока шведська харчова компанія Oatly відкрила магазин м’якого морозива на основі вівса у Амстердамі (Нідерланди), а до 10 вересня запустить ще десять таких на станціях німецького метро, інформує newfood.
Так, рослинні молочні ласощі вже продають в екологічних стаканах із картону без традиційного пластикового покриття, ложки – теж паперові. У магазині пропонують порції зі смаком ванілі, кави та матчи. М’яке морозиво на основі вівса можна поєднувати також з різними начинками.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Своєю чергою, начинки представлені у вигляді динамічного меню з такими інгредієнтами як ягоди, цукрові вафлі та гострі пластівці чилі.
Паперові стаканчики для вівсяного морозива виготовляє Paper2Paper. Вони пропонуються у об’ємах 110 мл, 180 мл та 230 мл. Упаковка виготовлена з картону з покриттям на водній основі. Тож її можна переробляти, як будь-який інший папір.
В Oatly наголосили, що це найкраще рішення, адже більшість паперових стаканчиків виготовляються з картону з поліетиленовим покриттям. Крім того, деякі паперові стаканчики виготовляються з картону з біопластиковим покриттям. В обох випадках упаковку кваліфікуються як одноразову з комбінованих матеріалів і її не можна переробляти як папір. Такі стаканчики не є дружніми до екології, акцентують в компанії.
Нагадаємо, німецький харчовий бренд Veganz запатентував унікальну технологію і готується до випуску Mililk – 2D-друкованих листів, які перетворюються на вівсяне молоко.
Ізраїльська харчова технологічна компанія вперше в історії надрукувала готове до приготування філе риби на 3D-принтері, використовуючи клітини тварин, культивовані та вирощені в лабораторії.
Світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.
Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.
Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.
З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.
Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!