В Україні розпочався сезон збору жимолості

Про це повідомляє EastFruit.
Аналітики відзначають, що цьогоріч жимолость фермери почали збирати пізніше, ніж зазвичай, через низьку температуру повітря в першій половині травня. Зараз ще тривають дощі в західних регіонах, що також не сприяє достиганню ягоди. Надалі синоптики прогнозують дощову погоду в Центральній Україні, де зосереджені значні площі жимолості.
Читайте: ООН оголошує початок Десятиліття сімейних фермерських господарств
Ягода жимолості, яку експерти вважають ціннішою за лохину, поки що тільки набирає популярності серед українських споживачів, а ось серед виробників попит на саджанці зростає.
Як зазначає видання, в кулуарах конференції «Ягідний бізнес України 2019: Замороження і свіжий ринок» садівники розповідали, що попит на саджанці жимолості в Україні залишається дуже високим, і що вони змогли в цьому сезоні повністю реалізувати весь обсяг садивного матеріалу жимолості. Навіть не вистачило саджанців для всіх охочих.
Landlord раніше повідомляв про те, що українські ягідники звернули увагу на вирощування жимолості. Проте частина тих, хто вже пробував її вирощувати, стверджує про проблеми з реалізацією.