Новини    03 липня 2023 14:34

В Україні розпочався сезон малини

Сезон малини починається у липні та триває до осені. Проте літні липневі сорти вважаються найсолодшими

На українському ринку з’явилася перша малина. Так, вартість малини, станом на 2 липня, стартує від 35 грн і сягає 70 гривень за літрову банку, в залежності від регіону, передає today.

У Тернополі домашню ягоду місцеві мешканці віддають за ціною 40 гривень за літрову банку. За словами продавців, низька ціна пов’язана з війною. Ринку збуту немає, тому ягоду продають недорого, аби скоріше продати. Малина тим паче не зберігається довго. Її потрібно якнайшвидше заморожувати або переробляти.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter

У Луцьку на базарі за півлітра малини просять 30 гривень, а за літр – 60 гривень. Деякі продавці пропонують купити літр малини за 70 гривень.

У Києві на ярмарках малину цими вихідними продавали за 150 грн/кг. Водночас біля метро вартість 0,5 л склянки ягід буде близько 100 гривень і навіть 250 грн за кіло. Хтось продає малину за 80 грн за півлітра. Тут уже на якого продавця ви потрапите.

У супермаркетах ціни на малину поки що “космічні”. Наприклад, 125 г малини українського виробництва в Novus можна придбати за 119 гривень. У перерахунку на кілограми виходить 952 грн/кг.

Сезон малини починається у липні та триває до осені. Проте літні липневі сорти вважаються найсолодшими. Саме з них потрібно робити варення та інші заготівлі на зиму.

Нагадаємо, в Україні розпочався сезон продажів червоної та чорної смородини. Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, попри холодну і затяжну весну, сезон реалізації цих ягід поточного року розпочався приблизно в ті самі строки, що й роком раніше.

21 червня ТОВ “Блу Беррі”, котре має ягідні насадження на Закарпатті, офіційно розпочало сезон збору лохини.

Новини за темою:  Дощі та до +24°С: яка погода чекає українців 29 травня

18 гектарів землі для вирощення городини та ягід виділили 10 лісових господарств Хмельницької області. Ця площа – більша в 5 разів у порівнянні з минулим роком. Посіви ягід та овочів збільшили через війну. Частину зібраної городини використають під час виробництва сухих супів для українських воїнів, решту врожаю продадуть.

З початку повномасштабної війни в Україні деякі кооперативи перепрофілювалися: з вирощування ягід перейшли на овочі. Саме так вони хочуть допомогти країні вистояти та забезпечити населення продовольством.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...