Новини / Технології     21 серпня 2023 18:49

В Африці стартап з культивування м’яса нарощує масштаби

Newform Foods уже веде переговори з роздрібними торговцями, виробниками харчових продуктів та м’ясними компаніями і запрошує до співпраці лідерів-однодумців

Південноафриканська компанія Mzansi Meat змінює бренд на Newform Foods і запускає рентабельну платформу біовиробництва для прискорення продукування культивованого м’яса.

Newform Foods уже веде переговори з роздрібними торговцями, виробниками харчових продуктів та м’ясними компаніями і запрошує до співпраці лідерів-однодумців, інформує greenqueen.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Newform запущена у 2020 році з метою розробки культивованого м’яса  для традиційних африканських страв, як то браай чи шиса ньяма. Компанія базується в Кейптауні, цього року вона також відкриває комерційний центр досліджень у Великій Британії.

Торік компанія залучила $130 тис. як попереднє фінансування та привернула увагу міжнародних інвесторів, зокрема генерального директора Wild Earth Райана Бетенкура.

NeТехнологія біовиробництва значно скорочує витрати та час, необхідні для отримання культивованого м’яса. Нині компанія сконцентрується на виготовленні фаршу, ковбаси, стейки, курятини та нагетсів і м’ясних нарізок.

Стартові клітини для культивування м’яса ветеринари відбирають на місцевій фермі. У лабораторіях їх виділяють, вирощують у культуральному середовищі та додають до складних каркасів, щоб отримати цільний продукт.

У жовтні 2021 року споживче дослідження показало, що 60% південноафриканців “дуже зацікавлені” спробувати культивоване м’ясо, тоді як ще 53% заявили, що “дуже ймовірно” купуватимуть продукти, виготовлені так. Тоді як 31% сказали, що готові платити більше за м’ясо, вирощене в клітинах.

Нагадаємо, британський стартап Moolec планує масово виробляти свинину із сої. Технологія вже апробована та готова до масштабування. Компанія Moolec, відповідно до своєї назви, займається дослідженнями рослин та сільськогосподарських культур на молекулярному рівні. Нині науковці займаються розробкою платформи для виробництва “соєвої свинини”, вирощування якої може бути вигіднішим, ніж у випадку зі справжнім м’ясом.

Новини за темою:  Україна повернула аграріям понад 2 тисячі гектарів розмінованих земель: де найбільше очищено угідь

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення становитиме лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса.

Чеський харчовий технологічний стартап Mewery представив гамбургер із суміші культивованої свинини та клітин мікроводоростей. Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса, оскільки це означає появу більш етичних та екологічно чистих м’ясних продуктів за нижчою собівартістю, ніж інші продукти з культивованого м’яса.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також