Американська компанія Crookham Company представила преміальний сорт солодкої кукурудзи Sweet Scarlet. Качани мають яскраве червоно-фіолетове зерно, з солодким смаком, повідомляє FreshPlaza.
Sweet Scarlet виведено з використанням традиційних методів розведення без ГМО відомою компанією Crookham Company, надійним лідером сільськогосподарських інновацій протягом понад 100 років, що є сімейною власністю та функціонує в Сполучених Штатах.
З Sweet Scarlet ми використали десятиліття досвіду, щоб створити справді дивовижний сорт солодкої кукурудзи, – зазначив Джордж Крукхем, генеральний директор Crookham Company. – Завдяки вражаючому потенціалу врожайності та традиційним методам селекції, Sweet Scarlet дає рясні врожаї та охоплює потреби сучасного споживача, який шукає нові та інноваційні продукти.
Sweet Scarlet представлять в деяких роздрібних магазинах наприкінці квітня цього року та продовжить розпал літнього сезону.
Нагадаємо, вчені-селекціонери науково-дослідного інституту садівництва, виноградарства і виноробства при Міністерстві сільського господарства Узбекистану представили нові сорти нектарина під назвами “Хосіят” та “Іфора”.
Фермери Хоккайдо виростили абсолютно новий фрукт, круглий, соковитий і солодкий, як диня, але трохи кислуватий, як лимон.
Компанія Plant & Food Research Ltd (PFR) із Нової Зеландії розробила лінійку сортів абрикоса. Виробники цієї кісточкової культури потребують нових сортів, що добре переносять умови ранньої весни, мають стабільну врожайність, гарні смакові якості, текстуру та лежкість плодів.
Анатолій Лаба, селекціонер, член Асоціації селекціонерів, помологів та садівників вирощує в селі Пільний Олексинець Хмельницької області гібриди кісточкових, у тому числі й чорну абрикосу.
Червоноплідні яблука з деталізованими малюнками пам’яток архітектури та відомих картин вирощують у префектурі Аоморі на півночі Японії та експортують до Франції.
Як би нам не подобалися в’ялені помідори, їх зазвичай попередньо обробляють діоксидом сірки або сіллю перед процесом сушіння. Однак новий вид помідорів черрі виведений спеціально для сушіння прямо на лозі, повідомляє New Atlas. Ізраїльська харчова технологічна компанія Supree, розробила сорт томатів, плоди якого мають мікроскопічні тріщини на шкірці. При достиганні ці мікротріщини збільшуються і волога природно випаровується з них. Так томати в’яляться прямо на гілці, не потребують нарізування та соління, як при в’яленні традиційних сортів. При в’яленні томати нового сорту втрачають близько 80% своєї початкової ваги до того часу, як їх збирають, так концентруючи смак, антиоксиданти та інші поживні речовини в решті 20%. За потреби томати можна досушувати, заморожувати і таким чином зберігати до року без використання консервантів. При цьому не втрачається смак, текстура чи поживна цінність.
В Австралії розробляють програму селекції для підвищення жаростійкості пшениці. Cпільний проєкт між Університетом Сіднея, InterGrain, Agriculture Victoria та Департаментом первинної промисловості та регіонального розвитку Західної Австралії працює над виведенням більш стійких до спеки сортів пшениці.
Американська селекційна компанія Fall Creek Farm & Nursery вивела новий сорт лохини. Селекціонери презентували сорт PeachyBlue ‘ZF08-029’, що виділяється великими ягодами, високою врожайністю та персиковим ароматом.
Бразильський науково-дослідний інститут кави розпочав вирішальний етап у двадцятилітньому проєкті з розробки сортів кави арабіка, які природньо не містять кофеїну. На думку дослідників, ця розробка може мати значний комерційний потенціал.
Дослідники Техаського Центру вдосконалення овочів і фруктів A&M за фінансування Міністерства сільського господарства США вивели 2 нових гібриди дині — Supermelon і Flavorific, що мають глибші кореневі системи були для боротьби з посухою шляхом добування більше води з ґрунту.
Українські садівники-випробувачі адаптували персик Хасанський клон Железова сибірської селекції у Сумській та Харківській області, також ним зацікавились у Волинській області. Серед переваг хасанського персика також те, що його можна вирощувати з кісточки без щеплення, він не вимагає обробок отрутохімікатами та абсолютно не потребує обрізування.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!