Шведська дизайнерська студія Tomorrow Machine разом з компанією з виробництва соків Eckes Granini створили пляшку з матеріалу на основі картоплі під назвою GoneShells. Після очищення тара починає розкладатися.
Про це пише видання Designweek.
“Ідея була в тому, щоб створити їстівну упаковку з таким самим коротким терміном служби, як і продукти, які в ній містилися”, – пояснила Aнна Глансен, засновниця Tomorrow Machine.
Таким вимогам відповідають матеріали на основі картоплі.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Процес розкладання запускається після того, як пляшку очищено та водостійкий бар’єр зруйновано. При контакті з водою негайно починається реакція, яка безпечно руйнує матеріал на основі картоплі приблизно через 17-20 хвилин.
Проєкт було підтримано стратегічною інноваційною програмою BioInnovation, спільним підприємством Vinnova, Formas та Шведського енергетичного агентства. Подальшу підтримку надано Дослідницьким інститутом RISE у Швеції та брендинговою агенцією F&B Happy.
Читайте також: Українські виробники представили свої товари на виставці органічних продуктів Скандинавії
Нагадаємо, у теплиці Маневицького лісового господарства на Волині вирощують велетенські лимони сорту “Пандероза”.
До 2030 року площа під органічними горіхами в Україні зросте з 13,1 тис. га у 2022 році до 30 тис. га: 9.тис. га – плантації волоського горіха, 16 тис. га – фундука, 5 тис. га – мигдалю.
Загалом же тренд на органічну продукцію продовжує набирати обертів по всьому світу. Зокрема в Британії і Нідерландах відсоток органічної продукції вже складає 5%, а в Німеччині досягає 15%.
Валерія Пепеля
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!