Інтерв’ю з Володимиром Слободяном, який керує ПСП «Рідна земля» та фермерським господарством «Персей Агро» (Івано-Франківська область) розмістила АВМ на своєму порталі. Володимир Слободян має у господарстві ферму та молокопереробний цех, тож розуміється на процесах та проблемах виробництва молокопродуктів.
Крім додавання пальмової олії в молокопродукти, використовуються й інші способи обману покупців.
– На жаль, в Україні молокопереробники часто користуються лише однією схемою – «більше надуриш – більше будеш мати». Обман на вазі, жирності, на домішках сухого молока у натуральне, навіть товщині плівки, у яку пакується товар. Приміром, на виробництво одного кілограма масла, згідно технології, потрібно 22 кг молока. Який великий завод в Україні це буде робити і продавати масло мінімум по 220-230 грн за кілограм? – каже керівник фермерського господарства.
Сам він – власник ТМ «Рідна земля», під якою випускають 17 видів натуральної молочної продукції, яка реалізується через власну мережу. І зауважує, що обман покупців – не його сценарій. Разом із тим, щоб підприємства-виробники мали прибуток, потрібна справедлива ціна на молоко і свій покупець на кожен товар.
Читайте: Дитяче харчування, сир та молоко: до 2023 року ринок органічної молочки в світі зросте на 50%
– Якщо говорити про молокопереробку, то 11 грн за літр – це та ціна, по якій у тебе куплять продукт і ти не будеш рахувати втрати, – каже Володимир Слободян та зауважує, що на сьогодні молоко у натомість заготовляють по 7-7,5 грн за літр.
Він вважає, що споживачі готові «голосувати гривенею», купуючи натуральне. І тому підтримує закон «Про молоко та молоковмісні продукти», адже споживач повинен мати достовірну інформацію, щоб робити вибір.
Як повідомляв раніше Landlord, рентабельність виробництва молока падає через ріст фальсифікату, зараз на цьому знову наголошує учасник АВМ Володимир Слободян.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!