Новини / Овочівництво     05 січня 2019 17:07

Спаржа та тепличний виноград – що експортуватиме Україна через 10 років

Спаржа через 10 років може стати головним експортним овочем України. Також вітчизняні фермери мають перспективи продавати за кордон черешню та виноград, вирощені в теплиці взимку. У найближчі ж роки Україна може суттєво наростити експорт яблук.

Про це заявив економіст інвестиційного департаменту ФАО Андрій Ярмак, повідомляє видання Kurkul.com.

За словами аналітика, цього року в агросекторі очікується збільшення інвестицій у вирощування, заморозку та переробку ягід. Ціна на лохину може зменшитися, натомість вартість малини спочатку стабілізується, а потім почне зростати.

Яблука, які здешевшають після зими, весною активізуються в експорті.

«Думаю, що Україна 2019-го оновить рекорд експорту десертного яблука власного виробництва та покаже неймовірно широку географію такого експорту», – заявив Ярмак.

ЧитайтеПерспективні напрямки для агростартапу в Україні

Також цього року зросте інтерес як виробників, так і інвесторів до виробництва та вирощування нішевих овочів і фруктів. Така тенденція триватиме й у наступне десятиліття. Не виключено, що за 10 років головною експортною рослиною стане спаржа.

Крім того, зросте використання на підприємствах новітніх тепличних технологій. Тож у найближчі роки в Україні взимку почнуть вирощувати власні черешні та виноград під плівкою.

Як раніше повідомляв Landlord, власник друкарні в Австралії Юрій Марчук заснував у Черкаській області спаржеве виробництво «Садовод». Рослину вирощує на 8 га земель та продає ресторанним мережам і супермаркетам по всій Україні.

Новини за темою:  Україна нарощує виробництво біометану: три нові заводи готуються до запуску
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також