Британські вчені створили унікальний фрукт — ековадо. Вони впевнені, що їхня розробка допоможе скоротити вирубку лісу для плантацій, де вирощують один із найпопулярніших плодів у світі.
Про це повідомляє Тastingtable.
Спочатку було визначено хімічний та молекулярний склад авокадо, а потім розпочався процес відтворення смаку й текстури. Боби, подрібнений фундук, яблуко та ріпакова олія — ця маса і за кольором, і за смаком дуже схожа на м’якуш авокадо.
Щодо кісточки, то для неї обрали волоський горіх. Шкірку зробили з воску, який пофарбували в потрібний колір за допомогою харчового барвника. Шкірку ековадо можна переробити на компост.
Нагадаємо, авокадо — один із небагатьох овочів, який є на межі зникнення. Вирощувати його — величезні збитки для природних ресурсів, а транспортувати неймовірно затратно.
Британські ресторани закликають відмовлятися від купівлі мексиканських авокадо та замінюють страви з цим продуктом на схожі інгредієнти. Ініціативу підтримало 15 престижних закладів харчування. Серед причин – нажива на авокадо наркокартелів, погіршення екологічних умов через вирощування культури та експлуатація працівників на плантаціях авокадо.
У Новій Зеландії за крадіжку авокадо чекає до 10 років ув’язнення. Тим, хто купує нелегальні фрукти через інтернет, теж загрожує суворе покарання.
Валерія Пепеля
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!