Новини    19 жовтня 2023 21:04

Новий рекордсмен: найпекучіший перець у світі змогли скуштувати лише п’ять осіб

9 жовтня Книга рекордів Гіннеса публічно назвала Pepper X найгострішим перцем у світі

Ед Каррі, селекціонер гострого перцю з Південної Кароліни, який схрестив і виростив Carolina Reaper, гостріший за більшість перцевих балончиків, які поліція використовує для приборкання некерованих злочинців, побив свій власний світовий рекорд.

Так, Carolina reaper (2 200 000 одиниць пекучості Сковілла (SHU) був раніше занесений до Книги рекордів Гіннеса як найгостріший перець чилі у світі.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

І ось тепер Каррі представив втричі гостріший перець – Pepper X з 2 693 000 одиниць пекучості Сковілла. Ед вирощував перець на своїй фермі понад 10 років, схрещуючи його з деякими зі своїх найгостріших перців, щоб збільшити вміст капсаїцину, пише Associated Press.

9 жовтня Книга рекордів Гіннеса публічно назвала Pepper X найгострішим перцем у світі.

Каррі сказав, що коли він вперше спробував Pepper X, він не тільки зігрів його серце. З’їсти цей перець наважуються одиниці. Особливо коли бачать, які муки переживають ті, хто його спробував. Перці Pepper X куштували всього 5 осіб у світі, зокрема й Ед Каррі.

Три з половиною години я відчував жар. Потім з’явилися судоми, – описав відчуття експерт. – Ці судоми були жахливими. Приблизно годину я лежав пластом на мармуровій підлозі під дощем і стогнав від болю, – зазначив дослідник.

Нагадаємо, вчені-селекціонери науково-дослідного інституту садівництва, виноградарства і виноробства при Міністерстві сільського господарства Узбекистану представили нові сорти нектарина під назвами “Хосіят” та “Іфора”.

Фермери Хоккайдо виростили абсолютно новий фрукт, круглий, соковитий і солодкий, як диня, але трохи кислуватий, як лимон.

Компанія Plant & Food Research Ltd (PFR) із Нової Зеландії розробила лінійку сортів абрикоса. Виробники цієї кісточкової культури потребують нових сортів, що добре переносять умови ранньої весни, мають стабільну врожайність, гарні смакові якості, текстуру та лежкість плодів.

Новини за темою:  "Об’єднатися, щоб вижити": в Україні тестують європейську модель підтримки малих фермерів

Анатолій Лаба, селекціонер, член Асоціації селекціонерів, помологів та садівників вирощує в селі Пільний Олексинець Хмельницької області гібриди кісточкових, у тому числі й чорну абрикосу.

Червоноплідні яблука з деталізованими малюнками пам’яток архітектури та відомих картин вирощують у префектурі Аоморі на півночі Японії та експортують до Франції.

В Австралії розробляють програму селекції для підвищення жаростійкості пшениці. Cпільний проєкт між Університетом Сіднея, InterGrain, Agriculture Victoria та Департаментом первинної промисловості та регіонального розвитку Західної Австралії працює над виведенням більш стійких до спеки сортів пшениці.

Американська селекційна компанія Fall Creek Farm & Nursery вивела новий сорт лохини. Селекціонери презентували сорт PeachyBlue ‘ZF08-029’, що виділяється великими ягодами, високою врожайністю та персиковим ароматом.

Бразильський науково-дослідний інститут кави розпочав вирішальний етап у двадцятилітньому проєкті з розробки сортів кави арабіка, які природньо не містять кофеїну. На думку дослідників, ця розробка може мати значний комерційний потенціал

Анна Лиса

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...