На наступний сезон ТОВ “Енза Заден Україна” пропонує гарбузову новинку Спеллкаст F1, яку цьогоріч почали вирощувати деякі українські фермери та вже мають позитивні відгуки, розповів маркетолог ТОВ Григорій Швець, передає AgroPortal.ua.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Спеллкаст F1 поєднує характеристики двох найпопулярніших типів — Баттернат та Мускат де Прованс. Плоди цього гібриду мають форму Мускат де Прованс, тобто невеликої “ромашки”, масу 2,5-5 кг, світло-коричневий колір та відмінні смакові якості. Також на наступний сезон плануємо розширити наші лінійки гарбузів типів Баттернат і Ред Курі гібридами відповідно Еліана F1 та Флексі Курі F1, – пояснив фахівець.
За словами Швеця, найбільш затребуваним типом гарбузів у сезоні 2022/23 був Баттернат, зокрема гібриди Матільда F1, Тіана F1 та Жаклін F1, які є досить популярними на ринку. Друге місце посідає тип Мускат де Прованс, або, як його ще називають, “ромашка”, до якого належить гібрид Маноск F1 та органічне насіння сорту Мускат де Прованс, що продається в Україні під брендом Vitalis.
Також значне зростання відбулось і серед інших типів гарбузів, оскільки споживачів стала цікавити можливість вибору серед представленої продукції. Зокрема, особливою популярністю користувався гібрид Брайт Саммер F1 — це гарбуз типу Ред Курі. Його використовують як для приготування порційних страв, так і в якості декору на осінні свята.
Нагадаємо, дослідники з Національного інституту досліджень геному рослин Департаменту біотехнології в Делі розробили сорт ріпакової гірчиці, щоб отримати м’яку олію зі сполуками, що відлякують комах, з використанням технології редагування геному (GE).
Науковці з Інституту Джеймса Хаттона створюють нову гігантську лохину. Автори дослідження кажуть, що новий вид матиме ягоди більші за виноградину або невелику полуницю.
Картопляний День поля провела компанія “Агріко Україна” разом із партнерами – компаніями “Адама Україна” та “Ван Дайк Технікс”, на полях фермерського господарства “Аделаїда”. Під час заходу “Агріко Україна” продемонструвала 14 сортів картоплі. Серед них були і новинки: “Коразон” та “Спектра”.
Фермери Хоккайдо виростили абсолютно новий фрукт, круглий, соковитий і солодкий, як диня, але трохи кислуватий, як лимон.
Компанія Plant & Food Research Ltd (PFR) із Нової Зеландії розробила лінійку сортів абрикоса.
Анатолій Лаба, селекціонер, член Асоціації селекціонерів, помологів та садівників вирощує в селі Пільний Олексинець Хмельницької області гібриди кісточкових, у тому числі й чорну абрикосу.
Червоноплідні яблука з деталізованими малюнками пам’яток архітектури та відомих картин вирощують у префектурі Аоморі на півночі Японії та експортують до Франції.
В Австралії розробляють програму селекції для підвищення жаростійкості пшениці.
Американська селекційна компанія Fall Creek Farm & Nursery вивела новий сорт лохини. Селекціонери презентували сорт PeachyBlue ‘ZF08-029’, що виділяється великими ягодами, високою врожайністю та персиковим ароматом.
Бразильський науково-дослідний інститут кави розпочав вирішальний етап у двадцятилітньому проєкті з розробки сортів кави арабіка, які природньо не містять кофеїну. На думку дослідників, ця розробка може мати значний комерційний потенціал.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!