Група компаній AMFRESH через свою команду Genesis Innovation представила лімітовану серію цитрусових з унікальною та культовою формою гарбуза, різнокольоровою шкіркою, що легко зчищається, та солодкою м’якоттю, яка практично не містить насіння, передає FreshPlaza.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
У 2023 році розпочалось виробництво, тому обсяги надзвичайно обмежені, що робить його унікальним і затребуваним продуктом. Пробні партії надійдуть до магазинів Великої Британії та Іспанії.
Це унікальний високоякісний сорт мандаринів, який нагадує гарбуз, що робить його ідеальною здоровою закускою для традиційних святкувань Хелловіна. Це нове чарівне доповнення до світу цитрусових і справжнє свідчення нашого прагнення виводити на ринок інноваційні сорти, які зацікавлюють покупців, стимулюють оновлення категорії та сприяють зростанню, — зазначив генеральний директор Genesis Innovation Девід Альба.
Новий мандарин вивели на ринок зараз, тому що на Хелловін значно зростають витрати споживачів. Лише у США на товари, пов’язані з цим святом, витрачають понад $12,2 млрд.
Цей мандарин, що легко чиститься, може стати альтернативою традиційним кондитерським ласощам. Його природна солодкість і практично безкісточковість роблять його ідеальним вибором для споживачів, які шукають натуральні та здорові ласощі в цю пору року.
Нагадаємо, дослідники з Національного інституту досліджень геному рослин Департаменту біотехнології в Делі розробили сорт ріпакової гірчиці, щоб отримати м’яку олію зі сполуками, що відлякують комах, з використанням технології редагування геному (GE).
Науковці з Інституту Джеймса Хаттона створюють нову гігантську лохину. Автори дослідження кажуть, що новий вид матиме ягоди більші за виноградину або невелику полуницю.
Картопляний День поля провела компанія “Агріко Україна” разом із партнерами – компаніями “Адама Україна” та “Ван Дайк Технікс”, на полях фермерського господарства “Аделаїда”. Під час заходу “Агріко Україна” продемонструвала 14 сортів картоплі. Серед них були і новинки: “Коразон” та “Спектра”.
Фермери Хоккайдо виростили абсолютно новий фрукт, круглий, соковитий і солодкий, як диня, але трохи кислуватий, як лимон.
Компанія Plant & Food Research Ltd (PFR) із Нової Зеландії розробила лінійку сортів абрикоса.
Анатолій Лаба, селекціонер, член Асоціації селекціонерів, помологів та садівників вирощує в селі Пільний Олексинець Хмельницької області гібриди кісточкових, у тому числі й чорну абрикосу.
Червоноплідні яблука з деталізованими малюнками пам’яток архітектури та відомих картин вирощують у префектурі Аоморі на півночі Японії та експортують до Франції.
В Австралії розробляють програму селекції для підвищення жаростійкості пшениці.
Американська селекційна компанія Fall Creek Farm & Nursery вивела новий сорт лохини. Селекціонери презентували сорт PeachyBlue ‘ZF08-029’, що виділяється великими ягодами, високою врожайністю та персиковим ароматом.
Бразильський науково-дослідний інститут кави розпочав вирішальний етап у двадцятилітньому проєкті з розробки сортів кави арабіка, які природньо не містять кофеїну. На думку дослідників, ця розробка може мати значний комерційний потенціал
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!