На підприємстві “Органічна теплиця”, що на Харківщині, ще з лютого розпочався новий сезон. Вже зараз тут збирають овочі для постачання в торговельні мережі, повідомляє SEEDS. Триватиме сезон до середини грудня. До того ж цьогоріч в ПП планують збільшити площу, додати ще 0,5 га теплиць.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Цей проєкт був запланований задовго до початку війни, але на рік його змушені були призупинити, зауважив засновник ТОВ “ТЕРРА” та ПП “Органічна теплиця” Олександр Ясинський.
Минулого року перед нами стояло завдання зберегти те, що є. До війни ми все ж таки встигли інвестувати кошти в цей проєкт: закупили обладнання і конструкції, тому вирішили продовжити його, адже віримо у нашу перемогу і майбутнє нашої держави. До асортименту додаємо перець, баклажани, кілька видів томатів, навіть планували переробку. Для цього отримали невеликий грант на обладнання, та, мабуть, все ж таки цьогоріч не будемо його запускати, оскільки потрібно ще опрацювати технологію, – розповів Ясинський.
Основною продукцією підприємства є огірки крупноплідного сорту Атлет, коктейльні томати та черрі.
Нагадаємо, у теплиці Маневицького лісового господарства на Волині вирощують велетенські лимони сорту “Пандероза”.
Через окупацію агрокомбінат “Слобожанський” зазнав збитків на 560 млн грн, а поголів’я ферми зменшилось в 10 разів. Тому працівники агрокомплексу з Харківщини готують позов проти росії до міжнародних судів. На фермі розраховують, що країна-агресор поверне кошти за завдані окупантами збитки.
Сільські домогосподарства, дрібні фермери та малі сільськогосподарські підприємства отримають допомогу у межах проєкту на загальну суму 15,5 млн доларів США, що фінансується Європейським Союзом (ЄС) та реалізується Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).
Українська компанія “Галиція грінері” через відключення електроенергії вирощує у 4 рази менше рослин, повідомляє AgroTimes. Компанія вирощує салати у скляній теплиці методом гідропоніки. Директор компанії Сергій Ленчук зазначив, що минулого року взимку на підприємстві отримували 35 тисяч рослин на тиждень. Цього року – вчетверо менше – 9 тис.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!