“Для того, щоб це було безпечно, МОЗ і Мінекономіки розробили чіткий алгоритм санітарного контролю. Зараз планується відкриття продовольчих ринків, які здатні забезпечити все необхідне для дотримання санітарних норм”, – заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
За його словами очільника МОЗ, документ передбачає, що в умовах поширення коронавірусної хвороби COVID-19 агропродовольчі ринки мають працювати з дотриманням суворих вимог. Зокрема, мова йде:
Читайте: На допомогу з безробіття уряд виділили 6 млрд гривень
- проходження безконтактного температурного скринінгу;
- наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;
- кількість відвідувачів, що одночасно знаходяться на території ринку, не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 кв. м торгової площі ринку;
- проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні 3 години, прибирання і дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгові місця – наприкінці кожного робочого дня;
- відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території;
- відстань між робочими місцями продавців – не менше трьох метрів;
- забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень та профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;
- забезпечення контролю за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 й оперативне усунення порушень.
Джерело: УНІАН
Нагадаємо, що з 16 квітня в Україні припинили роботу продовльчі ринки у зв’язку зі систематичним порушенням санітарних заходів безпеки щодо запобіганню поширення пандемії COVID-19.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!