Новини / Технології     12 грудня 2023 18:54

Mitsubishi інвестувала мільйони в японські “диво-чіпси” з пророщеної сої

Цілі соєві боби пророщуються під тиском для активації ферментів і збільшення кількості вільних амінокислот, які сприяють кращому смаку та текстурі без синтетичних добавок

Японська компанія з виробництва рослинного м’яса DAIZ, яка використовує власну технологію пророщування сої для виготовлення веганського “диво-м’яса”, залучила $47,4 млн на будівництво нового заводу, передає newfood.

Інвестиційний раунд очолили Mitsubishi UFJ Capital, Roquette, Miyoshi Oil & Fat і Kagoshima Bank.

Разом з останнім грошовим вливанням загальний обсяг фінансування DAIZ сягнув $87,6 млн.

DAIZ планує використати кошти для будівництва свого нового виробничого заводу в Кумамото, який стане найбільшим м’ясним заводом у Японії.

Запуск об’єкта запланований на лютий 2025 року. Перша черга будівництва містить потужності з виробництва рослинного м’яса у 8 тис. т на рік.

DAIZ використовує запатентовану технологію, яка передбачає застосування високого тиску. Цілі соєві боби пророщуються під тиском для активації ферментів і збільшення кількості вільних амінокислот, які сприяють кращому смаку та текстурі без синтетичних добавок.

Mitsubishi інвестувала мільйони в японські "диво-чіпси" з пророщеної сої

Отриманий інгредієнт DAIZ називає “диво-чіпсами”.

У процесі їх використовують для приготування безлічі м’ясних продуктів рослинного походження, таких як смажена курка, бургери та тунець.

Нагадаємо, майбутнє м’яса – не в промислових фермах чи відгодівельних комплексах. Майбутнє – це скоріше завод для вирощування, де клітини беруться з ембріонів і культивуються у курячу грудку, стейк чи омара лише за кілька тижнів.

Піонер в галузі виробництва культивованих морепродуктів, компанія Finless Foods готується випустити на ринок свою першу асортиментну позицію — рослинний тунець.

Веганський продукт посів перше місце в категорії “М’ясний продукт року для сніданку” в межах щорічної нагороди Mindful Awards, яка відзначає найкращі компанії, послуги та продукти у споживчому сегменті.

Світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.

Новини за темою:  Борщовий набір рекордно дорожчає: які продукти стрімко злетіли в ціні, а що стало дешевшим у травні

Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також