Про це повідомляє Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.
До чинників, які знижують ціну на мед, належать:
- світове перевиробництво меду (в цьому сезоні 1,8 млн т);
- великі залишки продукції з минулого сезону;
- глобальна тенденція зниження попиту на мед;
- зменшення курсу іноземної валюти щодо гривні.
Ресурс відзначає, що мед посідає третє місце за кількістю фальсифікацій у світі – після молока й оливкової олії. Існує стереотип, що українські пасічники можуть не виконати зобов’язання щодо якості меду та вдаватимуться до фальсифікацій.
Читайте: Жодного отруєння бджіл за 2 роки: спілка пасічників похвалилася досягненням
Щоб переломити цей традиційний стереотип, слід тримати якість, впроваджувати інновації та «переформатовувати і роботу, і свідомість». На цьому наголосила голова «Асоціації з розвитку бджільництва та експорту меду» Наталя Яворська під час конференції «Здорова пасіка 2019», що пройшла 23 листопада в Херсоні.
За її словами, херсонські пасічники тримають рівень відповідальності: неякісного меду стало вдвічі менше, бджолярі «використовують сертифіковані бочки та змінюють свідомість у бік потреб ринку».
Landlord раніше повідомляв про те, що українським бджолярам показали шлях до максимального прибутку: в Україні розроблено план дій щодо виходу вітчизняного меду на ринок США.