Про це повідомляє Українська правда.
Особливістю рослинного м’яса, що дуже подібне за смаком, запахом і кольором на яловичину, є те, що воно на 100% є веганським. Тобто складається з горохового білка, рису, буряка, води та олії.
В українських супермаркетах “Сільпо”, АТБ и Novus на появу рослинної яловичини американського стартапу Beyond Meat очікують уже в лютому.
Чому ж веганський продукт називають м’ясом, якщо тваринна складова в ньому зовсім не присутня?
Поняття «м’ясо тваринного походження» застаріле, переконаний Станіслав Луцкович, директор компанії «Вест міллз», офіційного дистриб’ютора Beyond Meat.
«Ми виводимо на ринок нове тлумачення поняття «м’ясо». Переконані: м’ясо може бути як тваринного, так і рослинного походження, – зауважує Станіслав Луцкович.
Нині в Україні, як і в Західній Європі, доступні споживачам два види продукції американського стартапу: бургерні котлети й ковбаски.
На ринку ж США Beyond Meat пропонує більш розширений асортимент: фарш, що нагадує курячий; «курячі» нагетси, три види ковбасок. А розробляють новинку – «м’ясний» стейк.
Читайте: Вегани проти перегною
«Це буде справжній етап у розвитку, бо м’ясо стейка значно важче виробити, аби воно за всіма характеристиками нагадувало м’ясо тваринного походження», – каже Луцкович.
Поки що ж в Україні можна придбати котлети для бургерів. Їхнім основним компонентом є ізолятор горохового білку, а також вода, олія з ріпаку прямого віджиму, трохи солі, оцту, крохмалю, екстракту дріжджів. У червоний колір котлети забарвлює буряк.
Такі котлети полюбляють вегани. Продукт містить 20 г білка, навіть більше, ніж у котлеті з традиційного м’яса. До того ж веганські котлети не містять ГМО, глютену, сої, антибіотиків, холестерину, гормонів чи паразитів.
Landlord раніше повідомляв, що опитування тисячі м’ясоїдів, проведене у Великій Британії вченими Університету Бата, показало: 73% м’ясоїдів назвали веганство етичним.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!