Новини / Технології     24 жовтня 2023 20:28

Канадський стартап створив веганський корм для котів, що запобігає раку

Noochies використовує перероблену упаковку, а все виробництво котячих ласощів – вуглецево нейтральне

Канадська альт-протеїнова платформа Cult Food Science випустила веганські ласощі для котів під суббрендом Noochies. У новому продукті використовується запатентований компанією інгредієнт харчових дріжджів Bmmune, передає newfood.

Нові рослинні ласощі для котів від Cult Food Science висушені заморожуванням і мають профіль амінокислот, подібний до шматків курки або баранини, а також високий рівень білка та харчових волокон, і великий вміст вітаміну B.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter

Засновник Noochies та віце-президент із розробки продуктів у Cult Food Science Джошуа Ерретт стверджує, що цей продукт – перший у своєму роді на ринку Північної Америки.

Noochies використовує перероблену упаковку, а все виробництво котячих ласощів – вуглецево нейтральне.

Веганська їжа Noochies виготовляється із запатентованого Cult Food Science інгредієнта Bmmune, який є сумішшю харчових дріжджів і ферментованих грибів.

Водночас культивованого м’яса в котячих частуваннях немає.

Ключовий інгредієнт продукту багатий постбіотичним матеріалом і поліфенолами, які борються із запаленнями, відновлюють здоров’я кишечника котів, зменшують окислювальний стрес і навіть знижують активність бактерій, пов’язаних із раком.

Нагадаємо, майбутнє м’яса – не в промислових фермах чи відгодівельних комплексах. Майбутнє – це скоріше завод для вирощування, де клітини беруться з ембріонів і культивуються у курячу грудку, стейк чи омара лише за кілька тижнів.

Піонер в галузі виробництва культивованих морепродуктів, компанія Finless Foods готується випустити на ринок свою першу асортиментну позицію — рослинний тунець.

Веганський продукт посів перше місце в категорії “М’ясний продукт року для сніданку” в межах щорічної нагороди Mindful Awards, яка відзначає найкращі компанії, послуги та продукти у споживчому сегменті.

Світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.

Новини за темою:  Органічний прорив: чому біоагроекспорт з України залишається одним з найвигідніших напрямів

Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.

Анна Лиса

Читайте також