Новини / Технології     06 лютого 2024 20:47

Канадська компанія створила лінійку Vegan Kaviar, яка імітує ікру лосося та білуги

Vegan Kaviar представлена у трьох варіантах: ікра зі смаком васабі, оригінальна, яка імітує яйця білуги (риби, яка існує вже понад 3 млн років), та веганська альтернатива лососевій ікрі у класичному варіанті

Канадська компанія Modern Foods створила лінійку Vegan Kaviar, яка імітує ікру лосося та білуги.

Інноваційна ікра на основі морських водоростей має такий же розкішний смак, але є доступною альтернативою звичному делікатесу, говорять у компанії, інформує newfood.

Новий продукт пропонують у ресторанах, які спеціалізуються на суші та морепродуктах, роздрібних магазинах по всій Канаді, включаючи власні бари компанії Modern Wellness у Ванкувері, а також онлайн.

Vegan Kaviar представлена у трьох варіантах: ікра зі смаком васабі, оригінальна, яка імітує яйця білуги (риби, яка існує вже понад 3 млн років), та веганська альтернатива лососевій ікрі у класичному варіанті.

З запуском Vegan Kaviar ми заповнюємо прогалину на ринку доступної розкоші в сегменті морепродуктів, — заявив Автар Далівал, генеральний директор Modern Plant-Based Foods.

Очікується, що ринок ікри сягне $547 млн до 2029 року, зростаючи з середньорічними темпами у 7,96%, починаючи з 2024 року. Згідно з галузевими дослідженнями, збільшення попиту частково пояснюється висхідним інтересом споживачів до насичених поживними речовинами закусок і продуктів.

Водночас етичний аспект отримання делікатесу породжує чимало дискусій. Тому Modern Foods вже є не першою компанією, що пропонує рослинні альтернативи звичайній ікрі. Наприклад, голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній основі: блискучу ікру чорного кольору та ікру в стилі локса (ікра кета) з червонувато-помаранчевим відтінком. А британці навіть виростили чорну ікру у лабораторії.

Нагадаємо, майбутнє м’яса – не в промислових фермах чи відгодівельних комплексах. Майбутнє – це скоріше завод для вирощування, де клітини беруться з ембріонів і культивуються у курячу грудку, стейк чи омара лише за кілька тижнів.

Піонер в галузі виробництва культивованих морепродуктів, компанія Finless Foods готується випустити на ринок свою першу асортиментну позицію — рослинний тунець.

Новини за темою:  Штормове попередження на 15 травня: де в Україні очікуються ураганні пориви вітру та мокрий сніг

Веганський продукт посів перше місце в категорії “М’ясний продукт року для сніданку” в межах щорічної нагороди Mindful Awards, яка відзначає найкращі компанії, послуги та продукти у споживчому сегменті.

Світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.

Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.

Німецький біотехнологічний стартап Infinite Roots, що вирощує грибний міцелій для виготовлення альтернативного молока та м’яса, залучив рекордні $58 млн фінансування. Загалом загальна сума коштів, отриманих на сьогодні Infinite Roots, становить $73 млн. Компанія використає нові інвестиції для розширення своєї ферментаційної платформи, переходу до комерційної діяльності та просування планів запуску нових продуктів.

Новини за темою:  Україна повністю перейшла на імпорт житнього борошна: чого очікувати від цін на хліб

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також