Ірландський гігант ринку напоїв, компанія Guinness, у співпраці з нью-йоркським Tipsy Scoop до Дня Святого Патріка створила морозиво Lucky Sundaes Guinness Draft з кленовим сиропом.
Морозиво містить 5% алкоголю за об’ємом і продається лише тим, хто старше 21 року, передає newfood.
Тим, хто ніколи не чув про морозиво з Guinness, це може здатися дуже дивним. Але насправді у мережі користувачі уже виклали незліченну кількість рецептів для домашнього приготування морозива з легендарним пивом.
Продукт поєднує пікантний смак темного стауту з вершковою солодкістю морозива та кленовим сиропом, що надає йому відтінку умамі.
Товар доступний у роздрібних магазинах і на Goldbelly, доки він є в наявності. Доставку десерту здійснюють у боксах із сухим льодом.
До слова, минулими роками додавання алкоголю в морозиво набуло популярності. Дорослі споживачі прагнуть отримати унікальні смакові пропозиції, і їм це вдається. У 2021 році популярний виробник пива Dogfish Head також заручився співпрацею з Tipsy Scoop та вивів на ринок безмолочне морозиво з вівсяним молоком, наповнене пивом Hazy-O!, також звареним з чотирьох видів вівса.
Австрійська компанія Agrana створила інновацію у світі морозива – 100% веганський сорбет з баобаба, пише newfood.media.
У складі морозива – справжні плоди баобаба (Adansonia digitata), який широко поширений у лісах і саванах Африки на південь від Сахари. Його ще називають мавпячим деревом, тому що його плоди надзвичайно приваблюють мавп.
Плоди мають кислий і трохи солодкуватий смак та високий вміст вітаміну С (289 мг/100 г), високий вміст клітковини (56,62 г/100 г) і білка (2,42 г/100 г).
Окрім поживних речовин, фрукти також забезпечують гарну текстуру сорбету.
Його компанія досліджує інновації та шукає можливості створення найкращої текстури для веганського морозива, яка може максимально імітувати звичайне морозиво на ринку.
“Ми хочемо імітувати м’яке молочне морозиво, отримати таку ж текстуру та відчуття на язиці”, — розповідає він.
Зараз Agrana виготовляє шість видів морозива, включаючи морозиво на рисовій основі, ягідні та фруктові сорбети, наприклад, малинове морозиво та морозиво із граната.
Нагадаємо, українські виробники морозива у січні 2023 року експортували 355,6 т продукції, що на 25,22% більше, ніж у січні 2022 року, повідомляє пресслужба Асоціації виробників молока.
Раніше стало відомо, що у Вінниці продовжують розвивати кондитерську майстерність та розширювати асортимент. Підприємство, яке випускає кондитерську продукцію під ТМ “Солодка мрія”, віднедавна почало виготовляти 4 різновиди морозива на паличці — “Ескімо”, “Брауні”, шоколадне та лимонне.
Український виробник морозива та заморожених напівфабрикатів “Три Ведмеді” отримав беззаставний кредит в 210 млн грн від “Райффайзен Банку” під страхове покриття Експортно-кредитного агентства (ЕКА) на здійснення експорту до Польщі.
У Фінляндії випустили перше у світі морозиво з повітря. Основа морозива – Solein. Це революційний мікробний протеїн, який отримав схвалення регулюючих органів Сінгапуру для комерційного використання у вересні минулого року.
Стартап EatKinda, виробник першого у світі морозива з цвітної капусти, виводить свою розробку на ринок. Смаколик потрапить у понад 90 магазинів Woolworths, пише newfood.media. Woolworths — друга за величиною група супермаркетів Нової Зеландії, що володіє відразу кількома роздрібними мережами, зокрема Countdown, SuperValu і FreshChoice. Морозиво виготовляється із капусти, яку інакше б викинули, оскільки вона візуально недосконала — 40% овочів, вирощених у Новій Зеландії, не доходять до магазинів саме з цієї причини.
Цвітна капуста поєднується з такими інгредієнтами як кокосова олія та гороховий білок. EatKinda виготовляє морозиво у трьох смаках — Strawberry Swirl, Chocolate Swirl та Mint Choc Bikkie. Продукти не містять сої, горіхів, ГМО та штучних інгредієнтів. А упаковка не містить пластику, що є особливою новинкою на новозеландському ринку.
До слова, стартап EatKinda з’явився, коли співзасновниця Дженні Метісон спробувала приготувати веганський чізкейк із цвітної капусти. Хоча рецепт не спрацював, Метісон успішно перетворила його на морозиво, яке дуже сподобалося членам сім’ї та друзям.
Анна Лиса