Новини / Трейдинг     12 січня 2021 14:30

Експортне мито на російську пшеницю може бути збільшене у 2 рази

Російська Федерація ввела з 15 лютого 2020 року експортне мито на пшеницю у розмірі 25 євро/т. Наразі обговорюється можливість подвоєння його розміру – до 50 євро/т

Експортне мито на російську пшеницю може бути подвоєно – до 50 евро за 1 тону. Мито у розмірі 25 евро за 1 тонну з 15 лютого було встановлене наприкінці минулого року з метою стримування зростання внутрішній цін на продовольство у РФ. Про це повідомив ресурс Зерно Он-Лайн с посиланням на агентство Інтерфакс.

«Обговорюється новий розмір мита – 50 євро за тонну через те, що ціни на внутрішньому ринку, як очікувалося, не знизилися», – цитує Інтерфакс одне з джерел на зерновому ринку.

Втім, вказується, що поки є загальні плани щодо підвищення мита, але розмір не обговорюється. За словами голови правління Союзу експортерів зерна РФ Едуарда Зерніна, вже зараз можна говорити, що заплановані 25 євро/т практично повністю абсорбовані зовнішніми ринками. Тому, на його думку, уряду не залишається нічого іншого, як розглянути питання підвищення мита до розміру, який зможе зробити істотний вплив на внутрішній ринок.

ЧитайтеЦього тижня в Україні очікуються тривалі снігопади

За даними Інституту кон’юнктури аграрного ринку (ІКАР), світовий ринок уже до кінця грудня через форвардні березневі контракти «відіграв» близько $18 з приблизно $30 вивізного мита на пшеницю. Тому, як зазначили у Російському зерновому союзі, впевненості в ефективності підвищення мита немає ані з економічної точки зору, ані з точки зору довгострокових інтересів розвитку сільського господарства.

Втім, за повідомленням пресслужби мінекономрозвитку РФ, робочий розгляд питання щодо збільшення розміру експортного мита планується вже на кінець поточного тижня.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що фермери з Великої Британії збільшують площі під міскантусом.

Новини за темою:  Данський фонд IFU інвестуватиме в агросектор України: у фокусі – переробка, зрошення та біоенергетика
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також