ДП «Артемсіль» починає виробництво очищеної харчової солі

Від сьогодні державне солевидобувне підприємство «Артемсіль» починає виробництво очищеної харчової солі. Про це повідомляє прес-служба Міністерство аграрної політики та продовольства України.
Згідно повідомленню, нова продукція підприємства буде йти як на внутрішній ринок, так і на експорт.
«Сьогодні ми почали виробництво солі вищого ґатунку в сучасній упаковці, зі збереженням традиційного зовнішнього вигляду пачки. Реалізація цього проекту дозволить нам поліпшити якість продукції, збільшити присутність ДП «Артемсіль» на експортних ринках і створити нові робочі місця», – зазначила керівник ДП «Артемсіль» Вікторія Луценко.
За даними Мінагрополітики, для виробництва більш якісної солі, до процесу виробництва додали технологію фотосепарації. Це дозволить прибрати з кам’яної солі темні включення природного походження, так звані ангідриди. У результаті сіль отримала більш привабливий зовнішній вигляд, а також у ній збільшився вміст хлориду натрію до 99%. Наразі, випуск налагоджено на двох рудниках підприємства.
«Випуск очищеної харчової солі був запущений на двох рудниках підприємства одночасно. На ділянці рудника №1,3 нова харчова продукція розфасовується до картонної пачки і поліетиленового пакету масою 1 кг. На ділянці рудника №4 проходить не тільки додаткове очищення солі, але і розфасовка її до пачок нового зразка вагою 0,5 і 1 кг. Ця упаковка більш барвиста, зручна у використанні, продукція в ній не просипається і не злежується. Харчова сіль після додаткового очищення і в якісній упаковці відповідає європейським нормам якості», – йдеться у заяві.
Модернізацію виробництва на підприємстві почали ще у 2016 році. Інвестиції у високотехнологічне обладнання склали 23,5 мільйона гривень. Згідно попереднім розрахункам, вкладені гроші окупляться вже через півтора року. У державному підприємстві «Артемсіль» планується переоснастити всі виробничі лінії новим обладнанням та перейти до випуску очищеної солі на всіх виробничих лініях.