Новини / Технології     20 березня 2024 18:09

Бренд компанії Nestlé створив пиво зі смаком піци

Пиво під назвою I(Pizza)A матиме "найкращий смак суміші хрусткої скоринки піци Tombstone, гострого томатного соусу та пікантних трав і спецій"

Tombstone, бренд компанії Nestlé який 66 років займається виробництвом піци, оголосив про незвичайну колаборацію, передає newfood.

Tombstone у співпраці з виробником пива Voodoo Ranger, обіцяє вивести на ринок пиво IPA зі смаком піци.

Пиво під назвою I(Pizza)A матиме “найкращий смак суміші хрусткої скоринки піци Tombstone, гострого томатного соусу та пікантних трав і спецій”.

I(Pizza)A міститиме 7% алкоголю та натуральні ароматизатори.

Обмежене видання можна буде придбати у 7 квітня, у Національний день пива. Ціна за упаковку з 4 банок I(Pizza)A складе 50 доларів. Також Tombstone розіграє безплатні упаковки пива разом зі справжньою легендарною піцою.

Виробництвом незвичного напою займатиметься пивоварня у Форт-Коллінзі (шат Колорадо, США).

Зауважимо, у Чехії пивоварня Radegast вперше створила пиво з використанням води, отриманої з повітряної вологи, тобто, буквально з повітря. Інноваційну технологію збирання води розробила чеська компанія Karbox спільно з Чеським технічним університетом. Мобільний комплекс під назвою EWA дозволяє отримати воду навіть із дуже сухого пустельного повітря — в таких умовах пристрій може отримати 25-30 літрів води на день, і до 50-70 у більш вологому кліматі, пише Рosteat.

Пивоварня попереджає, що дефіцит води може торкнутися і Чехії. У середньому у світі на виробництво літра пива витрачається 4,5 л води, у Чехії – 3,5 літра. Radegast вдалося скоротити витрату до 2,29 л, що на 10% менше, ніж у 2010 році.

Наразі інноваційного пива зварили небагато – лише 200 літрів.

В основі пристрою лежить абсорбуючий матеріал, який поглинає воду з повітря, а потім за допомогою нагрівання, охолодження та конденсації її збирає. EWA можна помістити в контейнер розміром 120 на 120 см та поставити на шасі. Електроенергію для руху та вилучення води дають сонячні панелі.

Новини за темою:  «Укрзалізниця» запустила онлайн-підключення до електромереж для бізнесу і населення: як подати заявку

Пристрій протестували в австралійській пустелі: у віддалених селищах у глибині країни питна вода може коштувати до 5 австралійських доларів за літр, а вода, отримана за допомогою EWA, коштує вп’ятеро дешевше.

Якість води перевірили у лабораторії: вона відповідає стандартам для дитячого споживання. Крім Австралії, на думку розробників, їхня технологія буде потрібна на Близькому Сході, в Африці, пустельних районах Південної Америки.

Львівська пивоварня “Правда” випустила на ринок пиво з пелюсток троянд, про це інформує пресслужба бренду в Instagram.

Якісну сировину пивоварня отримала з сімейної ферми “Галицька сорока”, що на Львівщині, де знаходиться найбільша плантація троянди в Україні.

Це справжній фермерський ель із додаванням пелюсток rosa rugosa, і для пряності — дрібки рожевого перцю і гібіскусу, — мовиться у повідомленні.

Нагадаємо, напій Epic Cleantec пропонує один зі способів подолання екстремальної посухи: перетворення перероблених відходів на питні продукти.

У селі Гораївка на Хмельниччині (Бакота), у садибі “Дім мандрівника”, зварили перше крафтове пиво “Бакітський гарбузовий ель”.

Компанія Carrefour Polska оголосила, що випустила асортимент овочевого пива, який, за її словами, є першим у своєму роді в країні.

Новорічні ялинки на пиво перетворює компанія з Нідерландів. Екологічну акцію From Tree to Tipple (“Від дерева до напою”) пивовари започаткували ще два роки тому.

Пивоварня Hot House Brewing at Barone Gardens першою в Нью-Йорку розпочала вирощувати хміль у власній теплиці, з потенціалом 3-4 врожаї на рік. Завдяки комбінації тепличного та придбаного на ринку хмелю, тут виготовлятимуть оригінальні сорти пива.

За минулі 30 років площі вирощування хмелю в Україні зменшилися з майже 7,5 тис. га (1990 р.) до 400 га (2022 р.), тобто у 18,5 раза. Цей обсяг площ забезпечує лише 20% потреби пивоварних компаній у хмелі, решта імпортується.

Новини за темою:  Рекордні 14 тис. га розміновано: Україна суттєво прискорила очищення агроземель у 2025 році

Виноробна компанія “Шато Чизай” започатковує виробництво ігристих вин методом Шарма-Мартінотті на власних потужностях, а також запускає завод із виробництва виноградних спиртів.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також