Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.
У 2018 р. Україна вдвічі, порівняно з 2016 р., наростила обсяги експорту агропродукції до Канади – з $4,9 млн до $9,9 млн. Проте Ольга Трофімцева вважає, що ці показники «не відповідають можливостям двосторонньої торгівлі в сфері АПК» між між Україною та Канадою і можуть бути суттєво збільшені найближчим часом.
Читайте: Чого хоче Трофімцева: чотири стимули для розвитку АПК України
Завдяки дії Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою у 2018 р. збільшено поставки до Канади такої продукції:
- соків – на 140% (до $5,7 млн);
- шоколаду – на 40% (до $330 тис.);
- кондвиробів з цукру – на 32% (до $160 тис.);
- води з цукром – на 50% (до $260 тис.).
Також у 2018 р. розширено перелік продукції, поставленої українськими аграріями на канадський ринок. Уперше було експортовано до Канади кукурудзу, сушену рибу, морожені плоди та овочі, готові супи та заготовки, овочі сушені, насіння деяких олійних культур.
За словами Ольги Трофімцевої, торгівля є лише частиною двосторонньої співпраці в агросекторі. Надалі уряд планує спільні з канадцями освітні та науково-дослідні проекти у сфері АПК, до яких залучатимуть наукові установи обох країн.
Проекти реалізуватимуть за такими напрямками:
– біоекономіка,
– зелена економіка,
– агротехнології.
Усі ці питання було обговорено на зустрічі представників Мінагрополітики України з послом Канади в Україні Романом Ващуком.
Як повідомляв Landlord, Україна у 2019 р. планує наростити експорт продуктів преміум-класу до Канади. Це стосується реалізації на канадському ринку заморожених і свіжих овочів, фруктів, органічних продуктів, консервації.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!