Новини    16 квітня 2024 20:47

Безлактозна лінійка “Яготинського” поповнилася сметаною

Безлактозна лінійка бренду налічує ультрапастеризоване молоко, кефір, кисломолочний сир, вершкове масло 73% та 82,5% жирності

Яготинський маслозавод запустив виробництво безлактозної сметани під ТМ “Яготинська” 15% жиру в пластиковому стакані вагою 300 г, повідомили у групі компаній “Молочний альянс”, до якої входить маслозавод, передає AgroTimes.

Безлактозна сметана має ніжну текстуру та м’який солодкуватий смак. Основна перевага безлактозної сметани ТМ “Яготинська” ‒ в тому, що вона виробляється шляхом додавання до молока ферменту лактази, який розщеплює лактозу на інші прості цукри — глюкозу і галактозу.

Безлактозна сметана виготовляється на основі традиційного рецепта сметани “Яготинської” з коров’ячого молока екстраґатунку, що постачається на завод від сертифікованих фермерських господарств, ‒ розповів генеральний директор ТДВ “Яготинський маслозавод” Ігор Приліпко. ‒ Вона відрізняється від класичної сметани більш вираженим солодкуватим присмаком, але при цьому зберігає всі корисні властивості цього продукту.

Безлактозна лінійка бренду налічує ультрапастеризоване молоко, кефір, кисломолочний сир, вершкове масло 73% та 82,5% жирності.

Також стало відомо, що Білоцерківська агропромислова група (БІАГР), лідер українського молочного ринку, випустила на ринок безлактозне масло БІЛО. Новинка виготовлена з пастеризованих коров’ячих вершків і має 72,6% жирності. Масло не містить лактози, тому його можуть вживати люди з непереносимістю лактози. БІАГР розташована на Полтавщині, має власні поля для посіву агрокультур, власні молочні комплекси та якісне молоко для виготовлення молочних продуктів під брендами Білоцерківське, БІЛО та БІАГР. Продукція компанії реалізується в Україні та країнах ЄС.

Безлактозне масло БІЛО упаковане в 180-грамові бруски з мінімалістичним дизайном. Масло вже доступне в українських супермаркетах.

Випуск безлактозного масла БІЛО – це частина стратегії БІАГР з розширення лінійки молочних продуктів. Компанія також випускає солодковершкове масло, масло екстра, солоне масло та плавлені сири.

Херсонський маслозавод розширив свою продуктову лінійку безлактозним вершковим маслом, поінформували у пресслужбі компанії. Масло жирністю 82% розфасоване у паки по 180 г.

Допомагає полегшити травлення, а також збагачує організм вітамінами A, B, C, E і D. Безлактозне масло – це смачно і корисно. Ми піклуємося про те, що ви їсте, — мовиться в описі до продукту.

Варто зауважити, група компаній “Молочний альянс” випустила ще одну новинку безлактозної продукції під ТМ “Яготинське” – вершкове безлактозне масло одразу у двох видах жирності — 73% та 82,5

Технологія масла безлактозного загалом не відрізняється від технології класичного вершкового масла. Безлактозне виробляється традиційним методом, додається лише один процес у підготовці вершків. До цієї сировини додається фермент “лактаза”, який розщеплює дисахарид лактози на два моносахариди: глюкозу та галактозу. Даний процес контролюється відповідними аналізами на залишковий вміст лактози до рівня 0,1%, після чого вершки направляють на теплову обробку, дозрівання, а потім вже на маслоутворювач, — розповідає головний технолог ГК “Молочний альянс” Наталя Васильєва.

Безлактозне вершкове масло не містить жодних домішок. У складі лише вершки з коров’ячого молока та фермент “лактаза”. Безлактозне масло можуть використовувати у їжу не лише споживачі, що мають лактозну непереносимість, але й інші люди, яким до вподоби ніжний смак вершкового масла з легкою солодкістю.

Новини за темою:  Грози, град та похолодання: яка погода чекає українців 3 травня – прогноз синоптиків

Нагадаємо, торговельна марка “Яготинське” оновила лінійку питних йогуртів, фасованих у плівку, зокрема, додали три нові смаки: з ароматом лісових ягід, манго та маракуї, чорниці.

“Яготинський маслозавод” починає виробляти два продукти в безлактозній лінійці ТМ “Яготинське”: ультрапастеризоване молоко 2,5% жиру в пакованні Tetra Fino та сир кисломолочний 5% жиру в пакованні стабілопак.

Молочна компанія “Волошкове поле” планує подвоїти виробництво ультрапастеризованого молока, інвестувавши 1,5 млн євро на постачання лінії “Тетрапак” та збільшивши виробничі потужності.

Згущене молоко з Буцької громади планують постачати до великих мереж супермаркетів по всій країні, як і продукцію з інших громад. Над цим працюють фахівці програми “Сади Перемоги”. Оскільки ця ініціатива всеукраїнська, то вони орієнтуються на те, що вирощують і виробляють у тих чи тих громадах.

Анна Лиса
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...