Судді міжнародного конкурсу Free From Food Awards 2023! визнали червоне безалкогольне вино австралійської компанії Pure Vision Wines напоєм року, інформує newfood.
Організатори конкурсу зауважили, що “це найкраще червоне безалкогольне вино, яке куштували судді”. Пояснивши, що вино насиченого сливового кольору, має джемовий і трохи гострий з нотами журавлини, відтінками чорної смородини та висихаючих танінів смак та аромат.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Лауреатами премії цьогоріч намагалися стати 550 різного роду харчових продуктів, які маркуються як веганські. Аби обрати переможців, журі уважно розглядали, пробували та обговорювали кожну позицію цілих 12 тижнів.
Pure Vision має кілька позицій деалкоголізованих вин. У переліку – ігристе низькокалорійне вино з 25-річного виноградника, шардоне зі свіжими цитрусовими, персиковими та медовими ароматами дині, а також яскравий шираз зі смаком сливи, ягід і відтінком дуба, який і став переможцем.
Вино містить менш як 0,5% алкоголю. Аналогічний рівень міститься в більшості фруктових соків, говорить виробник.
Pure Vision з’явився із сімейного бізнесу у 2005 році, коли один із синів батька-винороба вирішив заповнити прогалину у сегменті органічного вина. Після переведення виноградників на органічну технологію у 2009 році Pure Vision отримала сертифікований екологічно чистий виноград і з того часу виготовляє виключно органічне вино.
Нагадаємо, понад чотири роки винороб та засновник Biologist Ігор Петренко займається вивченням біодинамічного підходу та має виноградники у Лісниках та Нових Безрадичах у Київській та Одеській областях відповідно. Виноградники знаходяться у Київській та Одеській області, а виноробня розташована у с. Лісники Київської області.
Виноробня Закарпаття “Шато Чизай” вперше в Україні створила помаранчеве вино – Furmint Orange.
Виноградна лоза має довгу історію як одна з найдавніших культур у світі. Вино, вироблене з винограду, було одним з перших продуктів, які продавалися у всьому світі, відіграючи ключову роль в обміні культурами, ідеями та релігіями. Наприкінці льодовикового періоду виноградна лоза походить від європейської дикої лози. Сьогодні існує лише кілька реліктових популяцій цієї дикої лози, одну з яких можна знайти на півострові Кетч уздовж річки Рейн, між містами Карлсруе та Мангейм, пише scitechdaily.
Соковитий виноград Ruby Roman – названий так у Японії через свій червоний колір. Завдяки вартості йому вдалося поставити світовий рекорд та стати найдорожчою ягодою у світі. Ruby Roman також закріпив за собою місце у книзі світових рекордів. У 2020 році в Японії гроно цього винограду було продано на аукціоні за 12 000 доларів.
Загалом виноградарство забезпечує від 5 до 7 тисяч постійних робочих місць у сільській місцевості, тоді як у сезонний період ця цифра подвоюється. У виноробній галузі додатково працюють ще майже 4500 осіб.
Виноробна компанія “Шато Чизай” започатковує виробництво ігристих вин методом Шарма-Мартінотті на власних потужностях, а також запускає завод із виробництва виноградних спиртів.
Глобальне потепління може суттєво змінити найближчим часом і смак вина. Воно стане більш солодким та пряним, а ще воно матиме менше додаткових квіткових ароматів.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!