Головний операційний директор і співзасновник Good Day Chocolate Сімеон Марголіс розповів, що проєкт з поєднання ласощів та ліків розпочався з того, аби стимулювати дітей приймати потрібні препарати, передає newfood.
Концепція зародилась у медичній практиці, коли мій колишній партнер почав давати дітям ліки для оніміння горла до та після тонзилектомії у формі льодяника, – ділиться він.
Ідея солодкого, приємного, але не менш функціонального льодяника була основою, з якого виріс Good Day Chocolate. Льодяники перетворилися на карамель, потім на шоколадні плитки та мінішоколадки. Зрештою компанія зупинилася на маленьких порціях шоколаду у вигляді цукерок.
Good Day Chocolate зосереджується на сферах, які Марголіс називає “станами потреби” — де людям потрібно щось, щоб заснути, заспокоїтися чи отримати більше енергії.
Основні функціональні інгредієнти — мелатонін, кофеїн і теанін — «краще засвоюються в організмі з шоколадом, ніж, наприклад, у вигляді гумки», говорять розробники. Хоча з шоколадом працювати трохи важче і дорого.
Я провів ціле літо, намагаючись зрозуміти, як додати кофеїн у шоколад і залишити його приємним на смак, — розповів Марголіс. — Кофеїн дуже гіркий, і коли ви поєднуєте його з шоколадом, це смакує жахливо.
Нагадаємо, нідерландська компанія Сlean Foods створює унікальні макарони під брендом RawPasta, які містять всього 6 калорій на 100 грамів. У продукті немає жиру, глютену чи цукру, лише – корінь японської рослини конжаку, яка росте на висоті 5000 над рівнем моря.
Майбутнє м’яса – не в промислових фермах чи відгодівельних комплексах. Майбутнє – це скоріше завод для вирощування, де клітини беруться з ембріонів і культивуються у курячу грудку, стейк чи омара лише за кілька тижнів.
Піонер в галузі виробництва культивованих морепродуктів, компанія Finless Foods готується випустити на ринок свою першу асортиментну позицію — рослинний тунець.
Веганський продукт посів перше місце в категорії “М’ясний продукт року для сніданку” в межах щорічної нагороди Mindful Awards, яка відзначає найкращі компанії, послуги та продукти у споживчому сегменті.
Світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.
Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.
Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.
З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.
Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!