Про це на своїй сторінці у Facebook розповів Володимир Печко, голова асоціації “Укрсадвинпром”, який наразі перебуває у відрядженні в Південній Америці.
За його словами, контроль за якістю вина здійснюють фахівці Національного інституту виноробства Аргентини. За в разі порушення вимог (найголовніша з яких – додавання цукру) в енолога анульовують ліцензію, а виробництво закривають.
Не зважаючи на жорсткі вимоги, аргентинці виробляють 140 млн. літрів вина на рік.
Читайте: 18 тонн з гектара – як збирають лохину в Чилі
Культура пиття вина в Аргентині відносно невисока – 19,5 літрів напою на одну людину на рік. Для порівняння найбільше вживають вина в Андоррі – 56,9 л., за нею – Хорватія, Франція, Португалія й Італія, громадяни якої в середньому щороку випивають 37 літрів.
Пересічним працівникам, які в сезон збирають виноград, платять по $25 на день.
Аналог аргентинської долини Мендоса – чилійська долина Касабланка, в якій розташована виноробня «Viña Indómita». Тут щороку виробляють 10 млн. літрів вина, 85% з якого йде на експорт. Тут біля виноградників обов’язково розсаджують кущі троянд. Річ у тім, що квіти надзвичайно примхливі й дуже швидко реагують на будь-які хвороби чи шкідників. Тому використовуються на виноробних плантаціях як лакмусовий папірець.
Як раніше повідомляв Landlord, в Чилі ягоди заморожують винятково технологією шокової заморозки. Одразу після збору вони транспортуються до найближчого підприємства зі спеціальними установками. Технологія шокової заморозки дозволяє зберігати форму, колір і навіть смак продукту після розмороження.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!