Про це на своїй сторінці у Facebook розповів Володимир Печко, голова асоціації “Укрсадвинпром”, який наразі перебуває у відрядженні в Чилі.
Врожай збирає великий масивний комбайн. Зверху на ньому працівники одразу сортують і розкладають ягоди в ящики. Так лохина менше псується.
Geplaatst door Владимир Печко op Zaterdag 19 januari 2019
Читайте: Збереження кольору та смаку – як у Чилі морозять ягоди
У рік підприємство з 500 га плантацій експортує 5 тис. тонн продукції. З них 20% – у Китай, решту – до США та Європи. У Китай лохину продають за $5 за кг, у Європу – $3,5 за кг, а Сполучені Штати через близькість континентів платять за лохину найдешевше – $2,8 за кг.
Також за словами Володимира Печка, у Чилі, крім високої врожайності з плантацій, велику вагу приділяють подальшому зберіганню й переробці ягід. Зокрема, фрукти та ягоди заморожують у три етапи. Спочатку охолоджують до 0 градусів, потім – до −5°С, згодом – до −18°С. У такий спосіб фрукти чи ягоди замерзають швидше та при цьому економляться ресурси.
Як раніше повідомляв Landlord, у Чилі суниці дають врожай понад 40 тонн з 1 гектару. Ягоди на плантаціях збирають щотижня протягом 6 місяців. З одного поля площею в гектар заробляють за день $35.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!