Новини / Рослинництво     18 січня 2019 15:26

Збереження кольору та смаку – як у Чилі морозять ягоди

Ягоди в Чилі заморожують винятково технологією шокової заморозки. Одразу після збору вони транспортуються до найближчого підприємства зі спеціальними установками. Технологія шокової заморозки дозволяє зберігати форму, колір і навіть смак продукту після розмороження.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів Володимир Печко, голова асоціації «Укрсадвинпром», який наразі перебуває у відрядженні в Чилі.

За його словами, крім високої врожайності, яка, до прикладу, становить 15 тонн/га в малини чи 50 тонн/га в полуниці, тут велику вагу приділяють подальшому зберіганню й переробці ягід.

Зокрема, фрукти заморожують у три етапи. Спочатку охолоджують до 0 градусів, потім – до −5°С, згодом – до −18°С. У такий спосіб фрукти чи ягоди замерзають швидше та при цьому економляться ресурси.

Читайте: ВВП усіх країн на одній карті (ІНФОГРАФІКА)

У підписі до фото Володимир Печко зазначив, що своєї форми не втрачають навіть частинки фруктів.

Також очільник «Укрсадвинпрому» наголосив, що грядки, де вирощують ягоди, штучно «піднімають». Так уберігають рослини від можливих повеней чи затоплень плантацій після дощів.

Як раніше повідомляв Landlord, за перші 11 місяців 2018 р. експорт української агропродукції до Євросоюзу становив $ 5,6 млрд, що на $362,3 млн (на 7 %) більше, ніж за аналогічний період 2017 р. Загалом двосторонній обіг товарами АПК збільшився майже на 11 %.

Читайте також