Минулими роками розмір ринку органічного овочівництва стабільно зростає. Він зросте з $8,69 млрд у 2023 році до $9,12 млрд у 2024 році при середньорічному темпі зростання (CAGR) 4,9%, мовиться в аналітичному звіті Research and Markets.
Зазначається, що розмір ринку органічного овочівництва значно зросте в наступні кілька років. У 2028 році він зросте до $11,11 млрд при середньорічному темпі зростання (CAGR) 5,1%.
Очікуване зростання в прогнозований період можна пояснити впровадженням стійких сільськогосподарських практик і акцентом на стійкості до зміни клімату в органічному овочівництві. Тенденції, які очікуються за найближчі 5 років, охоплюють подальше впровадження інновацій і технологій, розширення електронної комерції та прямих каналів продажів споживачам, посилення уваги до прозорості ланцюга поставок і ширше розмаїття пропозицій органічних овочів для задоволення мінливих уподобань споживачів.
Вважається, що розширення ресторанів і закладів громадського харчування сприятиме зростанню ринку органічного овочівництва.
Нагадаємо, Мінагрополітики та Держпродспоживслужба спільно з фахівцями швейцарсько-української програми QFTP напрацювали план з відновлення та розвитку органічного та молочного секторів, які суттєво постраждали через війну.
У серпні 2022 року Швейцарія виділила близько 100 млн гривень на підтримку господарств з виробництва молока в тих регіонах, що постраждали від бойових дій, а саме: в Чернігівській, Київській та Сумській областях.
31 січня 2023 року завершилася реалізація другої фази швейцарського гуманітарного проєкту, в межах якого молочні ферми Харківської області мали змогу отримати необхідні для забезпечення гігієни виробництва молока засоби.
Згідно з прогнозами 20% горіхових садів України будуть органічними до 2030 року.
В Україні почав роботу Державний реєстр операторів, що здійснюють виробництво продукції відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!