Новини / Технології     31 липня 2023 10:57

З коноплі створили їстівне нанопокриття для продуктів

Розробка викликає інтерес серед споживачів, які все більше зосереджуються на повністю натуральних і органічних харчових продуктах без консервантів, із "зеленою етикеткою", а також серед інвесторів, які шукають нові рішення для харчової промисловості

Pressure BioSciences (PBIO) розпочала процедуру оцінки своєї запатентованої технології UltraShear, щоб продемонструвати промислову масштабованість їстівних покриттів з канабідіолом (CBD), які подовжують термін зберігання свіжих продуктів, інформує newfood. Технологія базується на наноемульсії “олія-у-воді”.

Нині очікується публікація результатів досліджень з приводу засвоюваності рецептури покриття шлунково-кишковим трактом.

Розробники пояснюють, що промислове використання їстівних покриттів зазвичай має проблеми з обмеженнями ефективності через низьку стабільність і розчинність.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Технологія нанесення покриттів на основі наноемульсій PBIO обіцяє покращити ситуацію. Інноваційне покриття є стабільним, а технологія – такою, що піддається масштабуванню.

Дослідження вже продемонстрували антимікробну ефективність CBD проти патогенів людини, а нещодавно і проти патогенів рослин – особливо грибів, пов’язаних з розвитком гнилі в продуктах.

Розробка викликає інтерес серед споживачів, які все більше зосереджуються на повністю натуральних і органічних харчових продуктах без консервантів, із “зеленою етикеткою”, а також серед інвесторів, які шукають нові рішення для харчової промисловості.

PBIO встигла протестувати інноваційне покриття на полуниці. Виявилося, що нанесення наночастинок на ягоду знижує швидкість процесів її дозрівання. Розкладається ягода теж набагато повільніше, ніж необроблена.

Нагадаємо, народні депутати України 306 голосами ухвалили в другому читанні Закон України “Про матеріали і предмети, що призначені для контакту з харчовими продуктами” (реєстр. № 4568 від 04.01.2021).

Український екостартап Releaf Paper, який розробив унікальну технологію виготовлення упаковки з опалого листя, до кінця 2024 року планує запустити завод у Франції потужністю переробки 10 тис. т сировини на рік.

Нова технологія дозволить виробникам, роздрібним торговцям і споживачам у режимі реального часу визначити, чи вміст герметичної харчової упаковки безпечний, не відкриваючи її, що допоможе уникнути дорогих та тривалих лабораторних досліджень.

Новини за темою:  Український ШІ-стартап Crosscheck залучив $450 000: серед клієнтів — Kernel, Astarta та компанії зі США і ЄС

Інноваційна технологія пакування, яку винайшли в Ізраїлі, не лише допомагає зберігати овочі, але й зменшує кількість харчових відходів.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також