Новини / Технології     05 січня 2020 12:07

Упаковка, що дихає: ізраїльська інновація для зберігання овочів без холодильника

Технологія пакування від ізраїльського стартапу Sufresca може подовжити термін придатності овочів на кілька тижнів без холодильника.

Про новітню технологію повідомляє AFN.

Інноваційна технологія пакування, яку винайшли в Ізраїлі, не лише допомагає зберігати овочі, але й зменшує кількість харчових відходів.

Упаковка призначена для зберігання огірків, помідорів, цибулі, часнику, перцю. В її основі – шар покриття із хімічною термозбіжною плівкою  GRAS. Дослідження довели, що вона повністю безпечна для застосування. Це покриття здатне подовжувати обмін речовин, необхідний для збереження свіжості та харчової цінності плодів.

Читайте: Перевірка зерна гаджетом: у Дубаї оцінили українську розробку у $100 тис.

Sufresca не єдина успішно розробляє біоупаковку. Так, компанія Apeel Sciences розробила порошок на основі шкірки з апельсинів, який розчиняють у воді та застосовують для пакування. Індонезійський стартап Evoware створив з водоростей харчову обгортку, яка здатна розкладатися після використання. Компанія Hazel Technologies має технологію виробництва пакетів, які вдвічі збільшують термін зберігання продуктів та запобігають гниттю чи появі грибка.

Усі ці інноваційні винаходи є альтернативою пластику.

Як повідомляв Landlord раніше, американська авіакомпанія хоче робити біопаливо з лісової підстилки.

Читайте також