Про це повідомляє Seeds.
На міжнародній конференції «Тепличний бізнес України-2019», яка пройшла 22 серпня в Дніпрі, Євгенія Нікітюк із господарства Аврора розповіла про переваги вирощування винограду в теплицях:
- висока якість ягід винограду;
- отримання урожаю в більш ранні терміни (із середини липня);
- можливість вирощування в міжряддях винограду інших ранньостиглих культур;
- отримання стабільного урожаю (захищеність урожаю від граду, надмірних опадів, заморозків, шкідників);
- зменшення кількості хімічних обробок.
«Якщо брати малих фермерів, у яких 2-3 гектари землі, вирощування винограду в закритому ґрунті є найоптимальнішим варіантом – максимально ефективне використання невеликих земельних ділянок при високій прибутковості виробництва винограду», – відзначила Євгенія Нікітюк.
Читайте: 10 тонн винограду: завдяки об’єднанню 8 фермерів швидко реалізували урожай
Фахівець розповіла, що в ТОВ Аврора вирощують виноград у неопалюваних теплицях з 2012 р. Співробітники господарства задоволені роботою в захищеному ґрунті, кажуть, що так комфортніше працювати в зимово-весняні періоди.
Landlord раніше повідомляв про те, що в Україні сьогодні спостерігається перевиробництво винограду, що призводить до низьких цін на продукцію. В такій ситуації рентабельність виноградного бізнесу падає, багато фермерів старшого покоління бідкається, що доведеться викорчовувати виноградні плантації, а це гектари насаджень.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!