Виробництво продукції тваринництва в Україні у січні-грудні 2020 року зменшилося за всіма категоріями, а особливо відчутно впали показники з виробництва молока у господарствах населення – на 6,2%. Про це повідомили у державній службі статистики.
Так, виробництво молока протягом минулого року склало 9,2 млн тонн, що на 0,4 млн тонн менше, ніж було у 2019 році. Виробництво молока у підприємствах склало 2,7 млн. тонн, що більше на 0,8% за рівень 2019 року, а в господарствах населення його виробили 6,5 млн тонн, що на 6,2% менше до показника позаминулого року.
Реалізація на забій сільськогосподарських тварин (у живій вазі) склала 3,4 млн тонн або 98,9% до показника 2019 року. Виробництво м’яса у підприємствах 2,2 млн. тонн – зменшення склало лише 0,1%, у той час як в господарствах населення виробили лише 1,1 млн тонн, що на 3% менше показника позаминулого року.
Читайте: Продажі тракторів у Сполучених Штатах у 2020 році зросли на 17,7%
Також зменшилася кількість вироблених яєць від птиці свійської до 16,19 млрд штук, що на 2,9% менше, ніж було у 2019 році. Виробництво яєць у 2020 році на підприємствах було зафіксовано на рівні 8,9 млрд штук (мінус 0,4% до попереднього року). В господарствах населення їх виробили 7,2 млрд штук, що на 0,9% менше до показника позаминулого року.
Зазначимо, що у цілому, у 2020 році зафіксовано зменшення індексу сільськогосподарської продукції на 11,5%. Тож динаміка виробництва продукції тваринницького сектору знаходиться у загальному тренді року.
Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що у 2020 році глобальне виробництво молока виросло на 2,3%
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!