Новини / Технології     15 лютого 2024 20:49

Виробник культивованого м’яса Believer Meats запускає вже другий завод

Після запуску на повну потужність підприємство вироблятиме щонайменше 10 тис. т м’яса, вирощеного на клітинних культурах, на рік

Компанія з виробництва культивованого м’яса Believer Meats (раніше – Future Meat Technologies) досягла значного прогресу в будівництві заводу з виробництва культивованого м’яса у Вілсоні (Північна Кароліна, США), пише newfood.

Після запуску на повну потужність підприємство вироблятиме щонайменше 10 тис. т м’яса, вирощеного на клітинних культурах, на рік.

Площа заводу – 200 тисяч кв. м.

Готуючись до наступного етапу комерціалізації, Believer Meats також розширила свою команду виконавчого керівництва, призначивши трьох нових членів на посади директора з продуктів і розвитку, головного наукового директора та головного юридичного директора.

В міру просування будівельних робіт та укріплення виконавчої команди, Believer Meats готується до наступного великого етапу розвитку.

Очікується, що виробництво культивованого м’яса на новому заводі розпочнеться у другій половині цього року.

Нагадаємо, завод у Північній Кароліні – не перший для компанії. Влітку 2021 року вона запустила свій перший завод з виробництва культивованого м’яса в Ізраїлі. Тоді ж компанія об’єднала зусилля зі швейцарською Nestlé для розробки нових екологічних продуктів, які поєднували б рослинні інгредієнти із клітинами культивованого м’яса.

Про плани створити великомасштабне виробництво культивованого м’яса у США компанія заявила ще три роки тому. Тоді ж Believer Meats стала стартапом, який зібрав найбільшу у світі суму інвестицій у секторі культивованого м’яса – $347 млн.

Нагадаємо, майбутнє м’яса – не в промислових фермах чи відгодівельних комплексах. Майбутнє – це скоріше завод для вирощування, де клітини беруться з ембріонів і культивуються у курячу грудку, стейк чи омара лише за кілька тижнів.

Піонер в галузі виробництва культивованих морепродуктів, компанія Finless Foods готується випустити на ринок свою першу асортиментну позицію — рослинний тунець.

Новини за темою:  Бізнес просить відтермінувати єврорегламенти REACH та CLP: чому компанії не готові до нових вимог

Веганський продукт посів перше місце в категорії “М’ясний продукт року для сніданку” в межах щорічної нагороди Mindful Awards, яка відзначає найкращі компанії, послуги та продукти у споживчому сегменті.

Світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.

Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.

Уряд Індії спільно зі стартапом Neat Meatt Biotech розпочав проєкт зі створення морепродуктів, культивованих із клітин. Науковцям допоможе Neat Meatt, яка має досвід у сегменті культивування м’яса. Передбачається, що Neat Meatt візьме на себе оптимізацію середовищ для росту клітин, розробку каркасів або мікроносіїв для прикріплення клітин майбутньої риби й розширення масштабів виробництва за допомогою біореакторів.

Новини за темою:  Мобілізація та урбанізація загострили кадрову кризу в агросекторі – дослідження

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також