Новини / Технології     19 грудня 2023 17:37

Винахідники створили одноразові горнятка для кави, які розпадаються на пил після використання

Завдяки фінансовому вливанню у $6,5 млн компанія нині будує невелику фабрику в США, яка виготовлятиме мільйони чашок на рік

Технологічна компанія GaeaStar, яка базується в Сан-Франциско та Берліні, створює надтонкі глиняні харчові місткості як альтернативу одноразовому пластику, передає newfood. Розроблені за допомогою 3D-друку, глиняні контейнери, тарілки та горнятка виготовлені лише з трьох простих інгредієнтів – глини, води та солі.

Компанія називає глиняний посуд “геонейтральними”, адже він створений з природних земних матеріалів і не залишає жодних шкідливих відходів, розпадаючись на пил. Після використання посуд можна просто розбити.

Засновник Санджив Манкотія надихнувся ідеєю виробництва біорозкладаних горняток у давньої індійської культури під час одного із візитів у країну свого походження. Проте GaeaStar зробила процес виготовлення посуду інноваційним та ефективним.

 З нашими чашками ми створили абсолютно нову категорію в харчовій промисловості. Зазвичай у вас є одноразовий пластиковий стаканчик, який коштує кілька центів, і викидається після використання. Або ви купуєте за кілька доларів керамічну чашку, яка служить роками. Посередині нічого не було. Тепер ми створили унікальну посудину, яка забезпечує зручність фарфору та можливість екологічного одноразового використання, – зазначив засновник GaeaStar.

Перша мікрофабрика GaeaStar була запущена в Берліні в 2022 році. Тут же вони провели свій перший pop-up і швидко розпродали 3500 виготовлених чашок. Після цього Манкотія наважився на повноцінний запуск і зараз його компанія виготовляє десятки тисяч місткостей на місяць, зокрема стакани для німецького магазину морозива Rosa Canina.

Завдяки фінансовому вливанню у $6,5 млн компанія також будує невелику фабрику в США, яка виготовлятиме мільйони чашок на рік.

Нагадаємо, світовий ринок водоростей, який у 2021 році оцінювався майже у 14 млрд євро, у 2028 році сягне понад 22 млрд євро. Їх використовують для промислових цілей, а також для харчового споживання, передає newfood.

Новини за темою:  Дощі та потепління до +23°C: яка погода чекає на українців 17 травня

Ізраїльський виробник біорозкладаної упаковки Tipa, створив нове пакування для Великої Британії, Європи, США та Австралії.

Американські дослідники з Університет штату Південна Дакота, використали відпрацьовану кавову гущу для створення біорозкладаної харчової упаковки.

З 1 липня 2023 року набули чинності положення нового указу, що забороняє продаж у Франції неперероблених фруктів і овочів у пластиковій упаковці. Цей новий указ було опубліковано в Journal Officiel 21 червня, через шість місяців після того, як перший законопроєкт було скасовано Conseil d’Etat (Державною радою).

Указ про заборону на пластикову упаковку, яка також виключає використання пластикових стяжок, завдав справжнього удару по сектору овочів та фруктів.

Нова технологія дозволить виробникам, роздрібним торговцям і споживачам у режимі реального часу визначити, чи вміст герметичної харчової упаковки безпечний, не відкриваючи її, що допоможе уникнути дорогих та тривалих лабораторних досліджень.

Інноваційна технологія пакування, яку винайшли в Ізраїлі, не лише допомагає зберігати овочі, але й зменшує кількість харчових відходів.

Український екостартап Releaf Paper, який розробив унікальну технологію виготовлення упаковки з опалого листя, до кінця 2024 року планує запустити завод у Франції потужністю переробки 10 тис. т сировини на рік.

Компанія Maglio Companies випустила на ринок багаторазові пакети для тривалого зберігання кавуна.

Компанія Ecovative відкрила доступ до свого патенту для всіх компаній і окремих осіб у Європі, які хочуть використовувати її інноваційний матеріал на основі міцелію, для упаковки або створення нових продуктів

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також