Про це повідомляє Bloomberg.
У доповіді, опублікованій у бюлетені ВООЗ, йдеться про те, що виробники пальмової олії в Малайзії «підривають репутації вчених і дослідників», які займаються вивченням негативних впливів на здоров’я виготовленого продукту. Мовляв, вони ігнорують дані про харчову цінність пальмової олії, які були опубліковані в науково-рецензованих наукових журналах. Та через це прирівнюють промисловців до лобістів тютюну й алкоголю.
Натомість малазійці відкидають такі заяви та вимагають від ВООЗ спростування.
“Ми розглядаємо цей звіт як напівправдивий, ненауковий, недосконалий і абсолютно упереджений проти пальмової олії. Документ демонізує галузь виробництва пальмової олії”, – стверджують малазійські виробники.
Читайте: Заборона гліфосату вб’є сільське господарство: Макрон зрікається своїх планів
Пізніше ВООЗ заявила, що звіт був опублікований як дослідження незалежної організації, тому ВООЗ не несе відповідальності за достовірність опублікованої інформації. У зв’язку з цим, посадовці Всесвітньої організації охорони здоров’я проведуть спільні семінари з міжнародними імпортерами та поставниками пальмової олії, щоб виправити «дезінформацію щодо масел і жирів, особливо пальмової олії».
Виробників пальмової олії, продукти з переробки якої використовуються від олії до шоколаду, губної помади та шампуню, критикували за знищення тропічних лісів заради нових плантацій і забруднення води та повітря.
Як раніше повідомляв Landlord, двох науковців Чанна Джаясумана та Сарат Гунатилаке, які довели зв’язок гліфосату та хронічної хвороби нирок, хотіли вбити та погрожували розправою. Вони довели, що від ниркової недостатності, спричиненої гербіцидом, померло як мінімум 25 тис. мешканців Шрі-Ланки та 20 тис. – Центральної Америки.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!