Про це повідомляє HortiDaily.
Основними факторами успішного функціонування вертикального господарства Алі Ахмадіан вважає:
- вибір культури для вирощування;
- вибір технології.
Сьогодні дослідницькі організації, такі як NASA, спонукають до розширення переліку овочів і та інших культур, вирощуваних на так званих сіті-фермах. Тож вертикальні виробники швидко диверсифікують види сільськогосподарської продукції, яку вони виводять на ринок.
На думку Алі Ахмадіана, керування освітленням та контроль умов навколишнього середовища – це першочергові завдання, які стоять перед вертикальними фермерами.
Читайте: Нонсенс: в агросекторі Китаю бракує робочої сили. Фермери переходять на безпілотну техніку
Керівник Heliospectra розповів, що Асоціація з вертикального землеробства (Association for Vertical Farming, AVF) допомагає підприємствам і компаніям-постачальникам, таким як Heliospectra, залучати провідних учених і технологів, які створюють нові середовища для вирощування та розробляють інноваційні методи.
Алі Ахмадіан наголошує, що вертикальне землеробство є життєздатним рішенням для міського середовища.
Ключові переваги методу:
- стійке (стале) землеробство;
- швидка доставка свіжої якісної продукції до споживача;
- створення нових робочих місць,
- співпраця з університетами, що відкриває нові можливості для навчання та програм професійної підготовки;
- скорочення вуглецевого сліду у всьому світі при виробництві продовольчої продукції.
Все це забезпечує майбутнє та успіх вертикальної галузі землеробства і садівництва.
Landlord раніше повідомляв про те, що в трьох німецьких торгових мережах – Edeka, Migros та Metro – овочі вирощують на очах у споживача у вертикальних теплицях за методом гідропоніки. Освітлення забезпечують світлодіодні лампи.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!