Новини / Технології     20 серпня 2023 18:54

Веганські яйця, розроблені штучним інтелектом, виходять у супермаркети

Веганські яйця можна використовувати для випікання, приготування на пару та смаження. Пакунки продаватимуться у яєчному відділі супермаркетів, а також онлайн за $3,3

Сінгапурський бренд Hegg, дочірня компанія Howw Foods, який виготовляє веганські яйця, уклав угоду з Dasoon – найбільшим дистриб’ютором яєць у країні. Це допоможе вивести інноваційний замінник яєць у місцеві супермаркети та відкрити більше офлайн-каналів для просування продуктів бренду, основним із яких є веганський замінник яєць Hegg’s Eggless Egg, інформує newfood.

Eggless Egg виготовляється із білка ріпаку, харчової камеді та картопляної клітковини й містить 6,4 г білка на 10 г порції.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Веганські яйця можна використовувати для випікання, приготування на пару та смаження. Пакунки продаватимуться у яєчному відділі супермаркетів, а також онлайн за $3,3.

Бренд Hegg був запущений торік харчовим технологічним стартапом Howw Foods, який використовує власну платформу штучного інтелекту під назвою RE-GENESYS для розробки інноваційних рослинних продуктів.

У 2021 році компанія отримала $2,4 млн інвестицій, аби розширити свої науково-дослідні можливості та комерціалізувати веганські яйця.

Згодом Howw Foods також розробила за допомогою штучного інтелекту продукт під назвою Eggless Kaya – різновид південноазіатського кокосового варення. Для цього стартап запартнерився із місцевою мережею кав’ярень.

Минулого місяця компанії презентувала також веганський майонез Eggless Mayo.

Нагадаємо, ізраїльський стартап Yo Egg розробив замінник яєць, що має вигляд справжніх, одначе, є на 100% веганськими.

Британський стартап Moolec планує масово виробляти свинину із сої. Технологія вже апробована та готова до масштабування. Компанія Moolec, відповідно до своєї назви, займається дослідженнями рослин та сільськогосподарських культур на молекулярному рівні. Нині науковці займаються розробкою платформи для виробництва “соєвої свинини”, вирощування якої може бути вигіднішим, ніж у випадку зі справжнім м’ясом.

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

Новини за темою:  Мобілізація та урбанізація загострили кадрову кризу в агросекторі – дослідження

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення становитиме лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса.

Чеський харчовий технологічний стартап Mewery представив гамбургер із суміші культивованої свинини та клітин мікроводоростей. Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса, оскільки це означає появу більш етичних та екологічно чистих м’ясних продуктів за нижчою собівартістю, ніж інші продукти з культивованого м’яса.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також