У зв’язку зі скороченням виробництва молока сировини та зростання закупівельних цін на цю ж сировину, в Україні знижується виробництво молочних продуктів.
Раніше ж в літній період виробники свіжої категорії і сирів традиційно заробляли, користуючись сезонним зниженням закупівельних цін. Але в 2021 році ситуація помітно погіршилася. Взимку рентабельність в більшості випадків йшла в мінус, а влітку відігратися не вдалося через стабільні ціни на сировину.
Читайте: Витрати на сільгоспвиробництво зросли майже на 35%
В результаті обсяги переробки під свіжу категорію були скорочені у всіх ключових операторів ринку. Тепер, щоб залишатися в плюсі на тлі сезонної інфляції по сировині, переробники змушені оперативно змінювати оптові відпускні ціни.
При цьому не всі категорії виробників використовують менше сировини. Виробники свіжої молочної продукції “забирають” її у виробників біржових молокопродуктів і сироварів.
Ймовірно, що в найближчій перспективі тренд кардинально не зміниться.
Landlord раніше повідомляв, що українські переробники закуповують молоко в Польщі через брак сировини.
Джерело: Інфагро
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!