Про це повідомляє прес-служба Гнідавського цукрозаводу.
Ініціатива з виготовлення органічного цукру належить компанії «Ріттер Біо Агро». Вона вирощує сою, пшеницю, ріпак, кукурудзу та цукровий буряк. Останній виростили за всіма органічними технологіями.
Насіння взяли української селекції – створене в Інституті цукрових буряків НААН. Воно було стійким та адаптивним. Перед посівною кампанією насіння нічим не оброблювали. Так само не піддавали хімобробці рослини в процесі росту. Бур’яни в міжрядді виполювали культиваторами. А щоб прибрати зілля із рядків, залучали жінок. Тричі 80 працівниць прополювали плантацію буряків у 50 га.
Читайте: З початку року підскочили світові ціни на продукти. Найбільше здорожчали молоко, олія та цукор
Органічні цукрові буряки сертифікували спеціалісти товариства «Органік стандарт». Після чого буряки відправили на переробку до Гнідавського цукрозаводу. Там без жодних домішок виготовили органічний цукор.
«Органік стандарт» — перший український сертифікаційній орган, що інспектує та видає сертифікати органічного виробництва. Товариство створене в рамках українсько-швейцарського проекту «Органічна сертифікація та розвиток органічного ринку в Україні». Почало свою роботу 2007-го року.
Як раніше повідомляв Landlord, за перший місяць 2019-го Україна вичерпала всі квоти на безмитні поставки цукру до ЄС – 20 тис. тонн. Найбільше солодкого товару з-поміж європейських країн купували Італія, Іспанія, Литва, Польща та Швейцарія. Усього за січень цього року Україна продала 41 тис. тонн цукру.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!